24.4 C
Constanța
duminică, 1 octombrie 2023

România a avut cele mai mari exporturi de grâu, de porumb și de orz, de după 1989!

spot_img

Trebuie citit

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Ministrul , Adrian Ionut Chesnoiu, a dat asigurări că România e o țară stabilă din punct de vedere al asigurării alimentelor de bază pentru populație, având chiar un surplus considerabil.

Nu au fost vorbe în vânt, pentru a da bine la imagine. Sunt realități: producțiile record de peste 11 milioane de tone de grâu și peste 15 milioane de tone de porumb au acoperit necesarul la nivel național și au permis României să facă cele mai mari exporturi de grâu, de porumb și de orz, de după 1989!

Sunt cifre: valoarea financiară a cerealelor românești vândute în șapte luni, iulie 2021 – ianuarie 2022, reprezintă 27% din valoarea totală a cerealelor tranzacționate de toate țările membre ale Uniunii Europene pe piețele extra-comunitare. Fermierii români reușesc să producă anual cantități de cereale de 3 ori mai mari decât necesarul de consum din țară! Urmarea?

Creșterea cererii pentru exportul de cereale din România, în contextul războiului din Ucraina, nu reprezintă o problemă. Este un mare avantaj și o oportunitate pentru producători!

În România nu există riscul unei probleme de stocuri de cereale. Avem capacitate de a ne susține singuri din punct de vedere alimentar!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri