21.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

40% din producția mondială de alimente este risipită

spot_img

Trebuie citit

Noi studii îngrijorătoare. Un nou raport realizat de World Wildlife Fund şi retailerul britanic Tesco Plc. arată că 40% din producția mondială de alimente este risipită.

Studiul le solicită guvernelor şi companiilor alimentare, să adopte măsuri pentru reducerea problemei risipei alimentare. Potrivit acestei abordări, companiile stabilesc ţinte pentru reducerea risipei alimentare, măsoară şi raportează surplusul și risipa și adoptă măsuri în operaţiunile lor de la furnizori şi până la consumatori.Cum puteți stopa risipa de alimente?

• achiziționați atât cât aveți nevoie pentru consum;• păstrați alimentele mai mult timp, prin congelare;

• verificați ce aveți deja acasă, fără a achiziționa inutil același produs de două ori;• faceți o pauză de la gătit și consumați ceea ce v-a rămas;

• Fiți creativi! Chiar dacă alimentele au căpătat un aspect inestetic, încercați să le reutilizați. De exemplu, roșiile se pot transforma în bulion, iar cireșele neconsumate într-un gem delicios! Alimentele neconsumate pot deveni totodată hrană pentru animale și chiar îngrășământ natural.

#polarismholding#stoprisipa

POLARIS M HOLDING

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri