10.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

Mulți „dilii” circulă liberi pe străzile Constanței!

spot_img

Trebuie citit

Sigur, unora li s-ar părea o afirmație hazardată și poate prea generală. Deși cam toată lumea știe că e reală! Toți circulăm prin oraș și ÎI VEDEM. Ne întâlnim cu ei, uneori și interacționăm, din păcate.

Dar afirmația din titlu e bazată pe o constatare a agenților de poliție. Secțiile din Constanța se confruntă cu multe reclamații la adresa unora care se comportă deviant, sunt incoerenți, uneori și agresivi. E cunoscut cel mai recent caz, al unui consilier parlamentar, agresat fizic chiar în sediul Cabinetelor parlamentare. A urmat o plângere penală, dar individul, cunoscut și agenților de poliție (pe care îi vizitează, chiar în Secții, dar acolo se rezumă la a fi doar incoerent!) n-a pățit nimic, din punct de vedere juridic.

Adică, ceea ce legea prevede în asemenea cazuri este INTERNAREA INVOLUNTARĂ într-un spital de psihiatrie, ca cel de la Palazu Mare. Dar aici apare problema. Polițiștii îi duc pe „tulburați” acolo (ca să nu folosim un termen blamat), dar… li se refuză internarea!? Și indivizii sunt lăsați liberi. Sau, în cele mai fericite cazuri, externați după o zi, două. Nu sunt ținuți sub observație, post-externare, nu sunt luați în evidență, monitorizați, nimic. E o realitate din teren, relatată de polițiști, sub protecția anonimatului.

Vom reveni, după ce vom intra în posesia unui punct de vedere din partea Spitalului (Secției?) de Psihiatrie de la Palazu Mare.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri