8.4 C
Constanța
vineri, 1 martie 2024

„Tu decizi pentru Constanța!”, o glumă bună sau proastă? Ce s-a ales de proiectele din 2022

spot_img

Trebuie citit

Primăria Constanța lansa „cu surle și trâmbițe”, în 2022, primul proces de bugetare participativă „Tu decizi pentru Constanța!“, care a suscitat interesul a numeroși localnici, membri ai societății civile, încrezători în șansa lor de a aduce o schimbare benefică orașului în care trăiesc și pe care și-ar dori să-l aducă mai aproape de modernele aglomerări urbane. Așa se face că, spre deosebire de anul acesta, când au fost înregistrate doar 18 proiecte, la prima ediție s-au depus 51 de proiecte, din care 10 au fost declarate câștigătoare. Am încercat să aflăm ce s-a ales de proiectele care anul trecut au strâns cel mai mare număr de voturi. Și nu mică ne-a fost surprinderea când am aflat, din partea reprezentanților Primăriei Constanța, că doar jumătate s-au concretizat.

„Votează proiectele tale preferate sau propune chiar tu idei, iar Primăria le va implementa pe acelea cu cele mai multe voturi din partea constănțenilor” este sloganul sub care se desfășoară acest proces de bugetare participativă care pare să fie „scăpat” din… buget. (…)

Un alt proiect anulat este „Reabilitarea parțială a parcului Tăbăcărie utilizând sisteme agrovoltaice cu plante decorative”, întrucât nu poate fi implementat ca urmare a faptului că beneficiarul este stabilit în străinătate și nu poate colabora la punerea în practică.

De ghinion a fost urmărit și proiectul „Smartlab – Creștem educația și performanțele în IT”, pentru care Primăria nu a identificat un spațiu nici la Inspectoratul Școlar Județean Constanța, nici la Palatul Copiilor.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri