8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

„Și, care-i problema?!” – Gigi Becali

spot_img

Trebuie citit

Gigi Becali, patronul FCSB, a oferit o reacție HALUCINANTĂ când a aflat că Florinel Coman a fost prins de polițiști fără permis de conducere valid pe Autostrada Soarelui, în timp ce gonea cu 165 km/h, titrează elegant GSP.ro. Chiar și formularea din titlu („declarații SCANDALOASE”) e una cuminte. În realitate, e vorba de un delir cu iz penal și complicitate (măcar prin solidarizare) cu o infracțiune.

„Nu e vorba că nu are carnet, dar are carnet luat în altă țară. E valabil și în Africa. El a luat carnetul în altă țară. Când milițienii au verificat în baza de date din România, nu le-a apărut. El nu e înregistrat în România.” În realitate, polițiștii (milițienii?) au verificat. Carnetul e un fals, cumpărat, probabil nu cu puțini bani. Siguranța acestei afirmații e simplă: examenul în Ucraina se ține DOAR în limba ucraineană, fără translator. Pentru a lua permisul de conducere trebuie să fii REZIDENT în Ucraina, să ai minimum 18 ani și să treci două examene teoretice și unul practic de conducere. De obicei, școala cu tot cu testare durează două luni, ori fotbalistul infractor nu a stat niciodată atât, acolo. În România n-a reușit să ia permisul. Doi: mai sunt câteva permise ucrainene false, identice, adunate de poliția română, în ultima vreme. Deci „fabrica” e cunoscută – „industria” școlilor de șoferi din Ucraina e ușor coruptibilă. Dacă șpaga a fost dată UNDE TREBUIE, s-ar putea ca autoritățile ucrainene chiar să pretindă în cele din urmă că într-adevăr ele au eliberat documentul contrafăcut!?

„Și dacă îi dă un an de pușcărie cu suspendare, care e problema? MERG EU LA JUDECĂTOR ȘI ÎL ROG să nu-i dea dosar penal, că e fotbalist la FCSB, la Gigi Becali. O să-l ierte și gata”, a afirmat cel devenit latifundiar prin alte dosare penale, la emisiunea „Digi Sport Special”.

Problema nu e că un pușcăriaș recidivist ca Jiji Becali face asemenea declarații. Personajul e cunoscut, ba are și admiratori printre liderii de opinie din România. A fost votat de zeci de mii de români, să devină europarlamentar!? Și a devenit!? A fost deci și „om politic” european. Galanton, binefăcător, mistic expansiv, fariseu în accepțiunea unora, Becali e după chipul și asemănarea multora, dar are și potența financiară să fie un idol de mucava al acestora.

Problema reală e că FOARTE MULȚI gândesc la fel ca el, după principiul strămoșesc „ȘI CARE-I PROBLEMA?!” A omorât pe cineva, dacă n-avea carnet?! Nu conducea bine?! Chiar nu contează deloc că e un fotbalist de succes (fie și îndoielnic) la celebra echipă fcsb?!? N-are bani să plătească o amărâtă de amendă penală?! Chiar trebuie să meargă la pușcărie, fiindcă a cumpărat și el un permis de conducere din străinătate?!?

A doua problemă, deloc imaginară, e că lucrurile… ar putea chiar să stea cum zice Becali! Toanele „justiției” române sunt cunoscute: trei ani cu suspendare pentru accident mortal cu multiple victime, în stare de ebrietate – trei ani jumate cu executare, pentru ”instigare” la angajare fictivă. Deci e posibil ca Jiji să știe ce vorbește. La urma urmei, s-ar putea ca până și pentru justiția română să fie mai important un transfer pe zeci de milioane de euro în străinătate, decât o condamnare pentru o „banală” infracțiune.

Aa, și să nu uit: hai Dinamo. Same bullshit.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri