15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Zăpăcirea sensului giratoriu de la Păpădie – Mamaia a costat aproape 2 milioane de dolari

spot_img

Trebuie citit

Primăria Constanța (fără nicio fundamentare logică) a hotărât că intrarea în Mamaia trebuie reconfigurată.

Zis și făcut. Au refăcut giratoriul de la Păpădie, au modificat căile de acces în stațiunea. Vi se pare că se circulă mai bine? Probabil că doar vi se pare. Vom vedea cum stau lucrurile când începe sezonul estival.

Ce știm sigur este că modificările ne-au costat o avere.

Acest lucru a fost remarcat de o locuitoare a orașului, Daniela Ella Ghițoi, care a postat datele pe Facebook, cu titlul „Săracul oraș bogat.”

„Căutând eu diverse pe site-ul Primăriei am găsit cât ne costă reconfigurarea celor două giratorii de pe Aurel Vlaicu spre Mamaia. Sumele din HCL-urile de aprobare a documentației tehnico-economice faza DALI sunt următoarele: 3.2 milioane lei cu TVA pentru reconfigurarea giratoriului de la Păpădie și 5.1 milioane lei cu TVA pentru reconfigurarea giratoriului de la intrare din Mamaia.

Deci un total de 8.3 milioane lei pentru cele două giratorii. Prețurile sunt conform contractului de delegare de gestiune a administrării domeniului public către Confort Urban. Adică acestea sunt prețurile pe care UAT Constanța le plătește conform contractului către Confort Urban, firma la care UAT Constanța este unic asociat.”, a scris aceasta, anexând și documentele justificative.

Tot ea a făcut o o comparație cu CNAIR, care realizează o turbo-girație pe DN1 în dreptul localității Cornu cu 2.7 milioane lei cu TVA (atribuirea licitației CNAIR a fost în octombrie, aceeași lună când s-au aprobat în Consiliul Local documentațiile pentru giratoriile din Constanța).

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri