0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

În ochii mass media, suferința e validată doar de bogați – alminteri nu există

spot_img

Trebuie citit

Obsesia presei cu salvatul bogătanilor din submarin se înscrie în paradigma lumii actuale, bolnavă de capitalism. E aceeași cu obsesia față de capetele regale, față de vedete.

Mai țineți minte în pandemie și apoi cu facturile la energie, când toată lumea se plângea că a ajuns la sapă de lemn? Nici măcar o publicație, un post TV n-a catadicsit să facă un reportaj, să vorbească cu oamenii de rând. Când s-a ajuns la paroxism, au invitat-o pe Bahmuțeanu și nu mai știu pe cine să se plângă.

În ochii mass media, suferința e validată doar de bogați, de vedete, alminteri nu există. Când bogații, acel 1%, suferă, toată umanitatea trebuie să empatizeze cu ei. Când restul populației, acel 99% suferă, atunci nu contează, e ceva banal.

La fel și cu salariile, pensiile: când Băsescu și alte jigodii neoliberale susținute de PPE tăiau salarii și pensii pentru a fi salvați acei câțiva cămătari scrobiți ziși bancheri prin bailout, a trebuit să sufere tot cei 99%. Când e vorba însă de tăiat pensiile special de enorme ale unei clici și categorii profesionale privilegiate, vai, dar nu se poate, se gripează tot sistemul.

Altfel spus, 99% trebuie să trăiască si să se jertfească pentru 1%. Înțelegeți în ce căcat de sistem trăim?

Ce mă irită cel mai mult, e că în continuare apar tot felul de indivizi care să-i caute scuze și chiar să-l promoveze sfidând orice urmă de rațiune, de logică, de omenie și de bun simț. Tot niște propagandiști și aceștia.

Apropo, ca să aveți o imagine clară a absurdului sistemului și a nemerniciei sclavilor săi propagandiști, dimineață am văzut pe un post TV știrea cu vai, bogătanii din submarin, urmată de o discuție despre cozile la grădinițe, care-s „ca-n comunism”.

Dar cozile la hypermarket ca-n ce perioadă sunt? Dar alea de la spălătorie? Dar cele din vămi? Dar cele de la Electrica? Dar de la benzinărie? Dar de la shaormerii? Dar de pe Valea Oltului? Valea Prahovei? Autostrada Soarelui?

Dar când americanii își pun cortul în fața retailerului de electronice de Black Fraierday, ca apoi să se calce în picioare la coadă pentru ultimul tip de consolă de jocuri video sau de smartfone, aia ca-n ce perioadă e? Dar când stau încolonați ca niște zombie, drogați cu fentanyl, așteptând ajutoare? E ca-n „comunismul” lui Pontiac, Geronimo, Sitting Bull, Thomas Jefferson, Benjamin Franklin, George Washington și al lui Honest Abe Lincoln, nu?

Vlad TĂRLUNGEANU

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri