16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Să oprim muzica, să aprindem lumina, să ne organizăm un pic

spot_img

Trebuie citit

Cei de dreapta, unii dintre ei niște pseudo-fasciști de cea mai bună calitate, trebuie să înțeleagă că de plus-valoarea creată într-o societate trebuie să beneficieze inclusiv cei defavorizați, bătuți de soartă, cît mai ales cei care au contribut deja la bunăstarea acestei țări și acum sînt prea în vîrstă pentru a mai contribui la asprul joc al realității.

Cei de stînga, unii dintre ei niște pseudo-kaghebiști de cea mai bună calitate, trebuie și ei să înțeleagă că, fără competiție și fără halca de plus-valoare pe care deținătorii de capital și-o iau din felia de tort a țării, eficiența suferă și riscăm să cădem înapoi într-o băltire din care de-abia de-abia ne-am ridicat de ceva timp încoace.

Cei globaliști, unii dintre ei niște cozi de topor sorosiste de cea mai bună calitate, trebuie să înțeleagă că aspirația suveraniștilor către autonomie valorică și identitară este la fel de validă precum aspirația lor îmbibată de mimetism către valorile cosmopolite.

E loc destul sub soare pentru toate felurile de valori și de patimi. De la Mickey Mouse, LGBT, Tik-Tok și Halloween pînă la Maica Precista, Sfînta Paraschieva, ii înflorate, tulnice și tuneluri dacice pe sub Bucegi. (…)

Live and let die, cum ar zice globaliștii de la Guns N’Roses, mama lor de roackeri decadenți.

Cei conservatori, unii dintre ei niște medievali de cea mai bună calitate, trebuie și ei să înțeleagă că aspirația cosmopoliților către schimbare valorică, difuzie culturală și continuu melanj social este la vel de validă precum aspirația lor îmbibată de nostalgie către un trecut pe care și l-ar dori neschimbat și țeapăn precum gorunul lui Horia.

În fond, nici dacii nu erau creștini, iară Sfîntul Andrei cînd a venit să bîntuie fertil aceste pămînturi era un tefeleu reformist, aducător de valori străine. Și nici limba română de acum, principalul stîlp de temelie al identității noastre, nu este deloc, dar deloc precum limba pe care o vorbea Ștefan cel Mare ori Mircea cel Bătrîn. (…)

Cu toții ne bălăcărim numa-numa. Mie-mi place să terfelesc tefeleii. Am ajuns să fac un obicei scîrbos aproape zilnic din a-i stereotipiza și din a mă rîde de gleznuțele lor vizibile, ah prea vizibile și prea caraghioase pe trotinetele alea ale lor la fel de caraghioase. Lor, ah ce le mai place și lor să-l ia la ștangă pe nemernicul de medieval de penal de Palada.

Mirel PALADA

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri