18.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Lungoci: îmi este greu să înțeleg de ce ar trebui să ne opunem ca tinerii să aprecieze valorile Bisericii

spot_img

Trebuie citit

Suntem creștin ortodocși și de mii de ani ne apărăm această identitate. Trăim într-o țară în care opțiunea religioasă a fiecărui cetățean este acceptată și respectată.

Același mod de gândire și acțiune trebuie să funcționeze și în cazul Religiei, ca și materie de examen la Bacalaureat. Este alegerea elevilor, dacă vor să susțină acest examen ca și probă de maturitate și nu înțeleg de ce propunerea trebuie respinsă sau, și mai rău, hulită.

Cine dă primul cu piatra, în condițiile în care religiile propovăduiesc percepte morale de necontestat și când toate slăvesc pacea și iubirea aproapelui?

Eu nu vrea să fac așa ceva! Consider că Biserica este piatra de temelie a unei națiuni, iar tinerii care doresc pot să aprofundeze tainele acesteia. Inclusiv prin alegerea Religiei ca și materie de Bacalaureat.

Nu mă dezic de valorile religiei mele, așa cum sunt convins că nu o fac nici cei care aparțin altor culte. Iar din acest punct de vedere, îmi este greu să înțeleg de ce ar trebui să ne opunem ca tinerii să aprecieze aceste valori, fie și printr-un examen la Bacalaureat.

Și dacă tot vorbim de valori, să fie oare întâmplător faptul că Biserica şi Armata sunt pe primul loc în sondajele de opinie? Eu spun că nu și cred că este obligația noastră, inclusiv a elevilor care susțin examenul de Bacalaureat, să le apărăm!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri