8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Constanța aparține cocalarilor

spot_img

Trebuie citit

Colegii de breaslă din Constanța – și nu numai – observă pe bună dreptate o comparație, deloc flatantă pentru orașul reședință de județ, între „manifestările” culturale din acest weekend, de la Constanța, respectiv Medgidia.

În vreme ce în orășelul condus de controversatul primar Vrabie nu-ș ce s-a inaugurat sau celebrat zilele astea, la Constanța a fost vorba de zilele orașului, patronii săi spirituali și o simbolică deschidere a sezonului estival. Deci, „se merita”.

Ce-a fost de fapt, a fost o continuare a sărbătoririi cocalarilor și gusturilor lor, în care o pată de culoare a fost doar spectacolul minorităților de sâmbătă la prânz – bravo grecilor, în special.

În rest, aceeași viermuială pestriță, incluzând închiderea bulevardului Tomis în fața mausoleului în care e depusă zilnic personalitatea primarului Chițac (că de ieșit nu iese, să vadă dezastrul din oraș). Culminând cu concertul regilor neîncoronați ai cocalarilor, borderline între muzică lejeră și manele, Carla’s Dream. Cu o sonorizare mizerabilă, devenită deja tradiție la Constanța.

Vremurile concertelor Sarah Chang (una dintre cele mai bune violoniste ale lumii), Glykeria, Michael Bolton, Gloria Gaynor sau chiar Iglesias la Constanța sunt demult apuse. Nimeni nu-și mai amintește de festivalurile world jazz din Mamaia, organizate – da! – sub domnia hulitului Mazăre. Cocălăria prezidată de el, în paralel cu cele amintite, s-a extins acum și își arată toată splendoarea.

Orașul aparține de mai demult cocalarilor.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri