18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Noutăți de la primăria Băneasa, județul Constanța!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Primăria Băneasa lucrează în plin la implementarea proiectelor de dezvoltare locală. Se derulează lucrări fizice în teren, după cum urmează:

Proiect Grădinița Făurei, finanțat prin Programul Ministerului Învățământului. Se lucrează la amenajările exterioare. A FOST FINALIZAT GARDUL DE ÎMPREJMUIRE, SE LUCREAZĂ LA TURNAREA TROTUARELOR ȘI AMENAJAREA LOCULUI DE JOACA PENTRU COPII. Se fac eforturi pentru predarea obiectivului înainte de începerea anului de învățământ 2022-2023.

De rezultatele proiectului vor beneficia cei 1000 de locuitori ai satului Făurei. Proiectul va contribui la îmbunătățirea situației privind învățământul din localitate și în același timp va aduce o contribuție la modernizarea urbanistică a acesteia.

Proiect modernizarea și extinderea iluminatului public-prin Fondul de Acțiuni pentru Energie Durabilă, cofinanțat din sursele Programului Elvețiano-Român. S-au executat in teren următoarele lucrări:

  • săpat șanțuri pentru cablul electric, pe o lungime de 3200 metri liniari;
  • introducerea tubului de protecție pentru cablu, precum și a foliei avertizoare și platbandului de siguranță, pe o lungime de 3200 metri liniari
  • acoperirea șanțurilor după introducerea tubului pe toată lungimea de 3200 metri liniari
  • săparea gropilor pentru stâlpi și montarea armăturii de fundație pentru 144 de stâlpi
  • turnarea betonului de fundație pentru 100 de stâlpi
  • montat 16 stâlpi

Angajamentul cu constructorul prevede ca până la data de 30 septembrie 2022 să se încheie execuția fizica în teren a lucrărilor, urmând ca după aceea să se efectueze inspecția tehnică pentru identificarea eventualelor neconformități și a necesarului de remedieri.

Proiect Centru Comunitar Integrat, finanțat prin Programul Operațional Regional. S-a lansat anunțul public simplificat pentru atribuirea contractului de execuție a lucrărilor de amenajare și echipare a clădirii în care va funcționa centrul. În prezent, anunțul și documentația pentru ofertanți se afla în așteptare și selecție pentru verificare de către ANAP.

După încheierea acestei etape, anunțul va fi vizibil pentru potențialii ofertanți care doresc să participe la procedura de atribuire cu oferta proprie de proiectare și execuție lucrări. Proiectul CERS – Energie Durabilă pentru școlile din mediul rural, cofinanțat prin Programul Norvegian. Se lucrează la anveloparea energetică și îmbunătățirea funcționării instalațiilor de iluminat și de încălzire.

Proiectul vizează un număr de 4 clădiri publice în care funcționează unități de învățământ. În prezent se află în faza avansata de execuție a lucrarilor la clădirile școlilor din satele Făurei și Negureni, conform Graficului întocmit cu constructorul.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri