29.4 C
Constanța
luni, 15 aprilie 2024

Primăria Constanța pasează motanul din vârful mormanelor de gunoi

spot_img

Trebuie citit

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, a remarcat, asemenea multor constănțeni, că municipiul reședință de județ este sufocat de gunoaie. Parlamentarul constănțean a identificat soluții pentru rezolvarea acestei probleme.   

“Constanța este, din nou, îngropată în gunoaie! De data aceasta s-a depășit limita bunului simț administrativ.  Despre cel olfactiv ce să mai spunem, în condițiile în care la 30 de grade gunoiul neridicat de câteva zile PUTE, iar atentatul la sănătatea publică a constănțenilor este mai mult decât evident!   

Ce face Primăria Constanța? Pasează motanul din vârful mormanelor de gunoi în ograda Polaris M Holding. Societate care publică graficul agreat de administrația publică locală, în contractul semnat de cele două instituții: la asociații de proprietari/locatari gunoiul se ridică DIN 2 în 2 ZILE!

De ce s-a ajuns aici? Pentru că nu s-a pus în aplicare Ordinul nr 119 emis de Ministerul Sănătății. Ordin care modifică frecvența de colectare pentru producătorii de deșeuri din asociații de proprietari/locatari, din o dată la două zile la O DATĂ PE ZI!

Pe Vergil Chițac l-a durut la bască liberală, de Altfel, și nu a solicitat, conform Ordinului, modificarea graficului! Nu că ar fi singurul, din 2014 până acum…

Există soluții, domnule primar!

Pe TERMEN SCURT:  Entități din subordinea Primăriei Constanța care dețin camioane si resursă umană pot strânge gunoaiele și, mai apoi, să le transporte la groapa de gunoi. Costurile acestor operațiuni se scad din factura emisă de Polaris către primărie

Pe TERMEN LUNG:  Înființarea serviciului propriu de salubrizare, aflat astfel  în permanență la dispoziția constănțenilor. Permanent însemnând și atunci când cantitățile de deșeuri depășesc frecvența de colectare!

Există chiar și baza legală . Conform art 6 alin 1 din Legea nr 101/2006 autorităţile deliberative ale unităţilor administrativ-teritoriale au competenţe exclusive în ceea ce priveşte ÎNFIINȚAREA , organizarea, gestionarea, coordonarea şi atribuirea serviciului de salubrizare a localităţilor.”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri