18.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Aproape un miliard de euro pentru 740 de mii de fermieri români!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, consideră că Adrian Chesnoiu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, a reușit să pună rapid lucrurile în mișcare, fapt dovedit nu cu vorbe ci prin fapte. Concret, în ultimele trei săptămâni peste 740 de mii de fermieri români au primit aprobare pentru sprijin/subvenții cuvenite de aproape un miliard de euro

“În toate întâlnirile mele cu fermierii constănțeni, pe lângă problemele inerente acestui domeniu, s-au arătat total nemulțumiți de maniera în care Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, autoriza la plată sumele cuvenite.

Este o mare diferență între cum mergeau lucrurile, atunci, la ministerul Agriculturii și cum merg acum.  Este evident că Adrian Chesnoiu, actualul ministru al MADR, a reușit să pună rapid lucrurile în mișcare, fapt dovedit nu cu vorbe ci prin fapte!

Iar faptele sunt de necontestat: s-a autorizat la plată suma de 913,36 milioane de euro din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA), Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala (FEADR) și din Bugetul Național.

Concret, în ultimele trei săptămâni peste 740 de mii de fermieri români au primit aprobare pentru sprijin/subvenții cuvenite de aproape un miliard de euro. Este un record pe care doar rău voitorii îl pot contesta!

Dar până și aceștia trebuie să țină cont de faptul că procentul de 91% dintre fermierii care au primit aprobările pentru drepturile cuvenite nu a mai fost atins până la acest moment. Iar procesul continuă!

Pentru prima oară un număr atât de mare de fermieri primesc aprobare într-un timp atât de scurt, în această perioadă a anului, astfel încât banii cuveniți să le intre la timp în conturi.

În numele fermierilor constănțeni i-am mulțumit ministrului Adrian Chesnoiu, cel care m-a asigurat că lucrurile se vor schimba în bine în toate domeniile care țin de portofoliul Agriculturii și Dezvoltării”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri