19 C
Constanța
sâmbătă, 13 august 2022

Da’ parcatul în sufragerie?! Cât mai e parcatu’?!?

spot_img

Trebuie citit

Aseară pe la șase, când am ajuns acasă, se stârnise deja o boare pe grupul de presă al Primăriei Constanța.

Colegii mei de breaslă – mult mai documentați, mai experimentați și mai isteți ca mine – întrebau de regulamentul parcărilor, care se votează „decât” mâine. Și mai ales de… Anexe. Anexe? Care anexe?! s-a întrebat neștiutorul de mine. Alea în care spune care e centrul… NOU. Unde se tarifează mai al dracului. Adică aproape tot orașul.

Lăturalnicul centru din periferie

Și-a-nceput uraganul. Cetățenii simpli au aflat aseară din presa online locală că, mai nou, stau într-un mare centru!? Și vor fi taxați și în fața porții, chiar dacă locuiesc (sau lucrează) pe străzi lăturalnice. Nemaivorbind de triplarea tarifului lui Făgădău și de faptul că, după trei ore, tre să bagi o tură și la întoarcere, dacă mai găsești locul liber, mai parchezi o dată. Dacă nu, ai voie să parchezi pe locul unui vecin, care și el a plătit!? Sau iei mașina în casă și o uiți într-o țigară, pe un colț de etajeră. Te doare capu’.

Plus povestea care circula deja, că cei care au închiriat și plătit cinstit locuri de parcare rezidențiale (în fața blocului, să înțeleagă și marinarul Chițac) vor trebui să se bată la licitație cu vecinii. C-așa e în liberalism: ăl mai tare, cu bani, are tot ce-și dorește. Cine are grup de servicii petroliere, are și primar personal, de exemplu.

Practic, nu mai ai voie să parchezi!?

Până și cei mai favorabili primarului au punctat aberația: „E drept, în Constanța sunt și niște greșeli. De pildă, a treia oră de parcare e 15 lei și după… nu se știe. Practic, nu mai ai voie să parchezi. Mai mult, clujenii pot plăti și pentru mai puțin de o oră. Primăria Constanța n-a vrut să adopte acest model. La fel de drept este că în Cluj se câștigă mai mult. Salariul este cu circa 25% mai mare. 8 lei pe oră este totuși destul de mult pentru cine muncește pe un salariu minim sau chiar mediu. Dacă ne raportăm la puterea de cumpărare din Cluj, ar rezulta că în Constanța parcarea ar trebui să fie 6 lei pe oră, plus TVA. E mult, e puțin? De ce nu are și Constanța un anumit interval în care parcarea e gratuită?” (Cristi Hagi, CT100).

„Liberalii nu sunt de acord cu regulamentul de parcare din municipiul Constanța, care ar trebui să fie votat pe 26 februarie și care prevede taxarea cu până a 15 lei pe oră în centrul orașului. Mai mulți s-au declarat nemulțumiți de acest proiect și au declarat că nu îl vor vota. De altfel, unii dintre ei NU au votat proiectul în comisiile de specialitate din care fac parte. Liberalii sunt de acord cu plata parcărilor, dar consideră că sumele sunt prea mari. Una dintre propuneri a fost ca taxa de parcare să fie unică, de 1 leu pe zi.”

Aoleu! Păi ce-am făcut, Bobiță?!? Voi nu vorbiți înainte, nu vă-ntâlniți înainte nici măcar în closet, la o țigară pe șestache?! Aveți conducere tricefală, era plecat Huțucă la parlament și-a uitat să vă dea direcția?! Nașpa. Mâine-poimâine parcă văd că demolați terasa vreunui liberal cu dezlegare la pește și expresso de la București și iese alt iureș!?

De restul, nu ți le mai spui p-alelalte, din presa online, că sunt halimale, domnule – vorba lui Crăcănel, în D’ale Carnavalului… Imaginea lui Chițac, de #avețiîncredere, s-a făcut țăndări după mai puțin de 5 luni.

Vânt din pu…pa, Amirale!

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri