17.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Lecție de educație ecologică alături de elevii de la Școala Gimnazială nr. 8 Constanța

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Astăzi, am fost în vizită la elevii clasei a II-a, coordonați de doamna învățătoare Ancuța Moflic, pentru a le împărtăși informații utile despre colectarea separată a deșeurilor și pentru a-i îndemna să se implice activ în protejarea planetei.

Am fost bucuroși să găsim copii curioși, care ne-au asaltat cu întrebări precum: „Unde se duc sacii cu plastic și hârtie din casa noastră?” sau „Ce se întâmplă cu deșeurile din plastic și hârtie depozitate la grămadă, pentru că noi am văzut că mașina de gunoi le ia împreună”, „Este adevărat că aluminiul se reciclează la infinit?” La toate aceste întrebări și la multe altele, copiii au primit răspuns.

Ce au înțeles copiii:

– că deșeurile reciclabile sunt colectate cu aceeași mașină pentru că ajung la stația de sortare unde are loc, din nou, sortarea acestora pe tip de deșeu și culoare.

– că nu e suficient să depozităm deșeurile reciclabile separt de cele reziduale, dacă nu am golit și clătit, în prealabil, deșeurile reciclabile

– că hârtia și plasticul nu se reciclează la infinit și că este important să ne facem cumpărăturile responsabil

– că putem proteja mediul dacă le dăm o altă utilitate deșeurilor.

Scopul acestor vizite în școli este de a-i încuraja pe copii sa adopte un comportament responsabil față de mediu, pentru că reciclarea nu este doar o practică a adulților. Educarea copiilor de când sunt mici este importanta pentru ca obiceiurile bune să le intre în reflex și să le aplice pentru tot restul vieții.

Mulțumim doamnei învățătoare și elevilor pentru invitație!

POLARIS M HOLDING

Articolul precedent
Articolul următor

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri