15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Legea privind pedeapsa cu moartea pentru teroriști, aprobată de comisia juridică

spot_img

Trebuie citit

Comitetul ministerial israelian pentru probleme legislative a aprobat duminică legea privind pedeapsa cu moartea pentru teroriști, lege propusă de partidul Forța Evreiască.

Potrivit legii, instanța va putea impune pedeapsa cu moartea celor care au comis atacuri din motive naționaliste împotriva cetățenilor Israelului. Comisia a decis că, după un vot preliminar asupra legii, va avea loc o discuție în cadrul cabinetului politic și de securitate pentru a discuta formularea legii.
“În această zi dificilă în care doi cetățeni israelieni au fost uciși într-un atac terorist palestinian, nu există nimic mai simbolic decât adoptarea unei legi privind pedeapsa cu moartea pentru teroriști. Aceasta este o lege morală și justă care există și în cea mai mare democrație din lume, și cu atât mai mult într-o țară în care un val de terorism își copleșește cetățenii”, a declarat ministrul securității naționale, Itamar Ben-Gvir.
“Vom continua să acționăm prin toate mijloacele de securitate, activitate operațională și legislație, pentru a descuraja teroriștii și a menține securitatea Israelului. Răspunsul nostru la terorism este să-l lovim puternic și să ne adâncim rădăcinile în țara noastră”, a declarat premierul Benjamin Netanyahu.
Duminică, doi israelieni au fost uciși într-un atac la Hawara, în Cisiordania. Teroriștii din organizația Lion’s Den au tras cu arma asupra unui vehicul aparținând israelienilor pe ruta 60. Potrivit oficialilor locali, victimele sunt doi frați, în vârstă de 19 și 20 de ani, rezidenți ai localității Har Bracha.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri