35.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

Lungoci: liberalizarea pieței energetice a fost un eșec de proporții

spot_img

Trebuie citit

Este evident că în actualul context critic, securitatea energetică nu mai poate fi lăsată la mâna pieţelor! Deja se acționează în acest sens: Franța naționalizează EDF, cea mai mare companie de utilități, iar Germania a adoptat legislația necesară preluării de către stat a companiilor în dificultate, precum Gazprom.

De ce s-au luat aceste decizii? Pentru că #populația trebuie #protejată împotriva valului de scumpiri cauzat atât de criza energetică post pandemie, cât mai ales de războiul din Ucraina.

În România, singura soluție pertinentă în acest sens este reglementarea prețurilor la energie și gaze, pe o perioadă limitată. Este propunerea pe care PSD a avansat-o încă din primăvară, respinsă fiind, însă, de partenerii de guvernare. Este momentul ca PNL să recunoscă: liberalizarea pieței energetice, operațiune derulată în timpul guvernării de dreapta 2020-2021, a fost un eșec de proporții care a adus scumpiri în serie.

Urmarea? Românii au sărăcit pe zi ce a trecut!

Social democrații solicită reluarea acestei teme în coaliția de guvernare! Reglementarea prețurilor la energie și gaze, fie și pe o perioadă determinată, trebuie să fie o prioritatea națională!

Realitatea economico-socială impune această soluție! Unică de altfel, în condițiile în care piața este profund distorsionată și nu oferă variante financiar-suportabile pentru economie. Ceea ce înseamnă costuri suplimentare transferate în prețurile produselor pentru populație!

PSD consideră că #reglementarea #pieței #energetice este singura soluție care poate oferi mai mult spațiu Guvernului să se asigure că, la iarnă, românii își vor permite să plătească căldura, electricitatea și carburanții.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri