23.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Turda sau Constanța – manglele-s tot alea!

spot_img

Trebuie citit

De ce se tot încep lucrări fără a se termina celelalte?

Păi dragilor, vă mai aduceți aminte de Caritas? Păi aici pare a fi ceva similar… Constructorul începe o lucrare, o execută cât mai „ieftin” cu putință (pe cale de consecință „prost”) dar spre sfârșit i se termină banii (nu că ar fi fost puțini cei alocați, dar sunt tot felul de chestii colaterale care…costă, nu glumă).

Ce-i de făcut? Păi hai s-o începem pe următoarea și luăm un pic de-acolo… dar acolo trebuie întâi să și lucrăm ceva, că altfel îi deturnare… Dar se întâmplă ca la cea anterioară, așa că musai ca de voie bună mai începem una. Tot așa și iar așa, iaca ne-am trezit cu orașul întors cu c… în sus. Baiu-i altul: păi nici firmele constructoare nu-s conduse de îngerași așa că găsesc soluția „salvatoare” pentru ei: insolvența. Se ajunge în final la situația în care nu se pot finaliza lucrările pentru că executantul e în insolvență dar nici nu-l poți strânge de… din motive de „ieftinul” menționat anterior și nici nu-l poți înlocui pentru că banii rămași în proiectul respectiv nu ajung, pe cale de consecință nimeni nu se „bagă”.

Sunt un mare fan al celor care știu „a aduce bani” dar și un mare inamic al celor care f… banii publici. Edilul nostru se încadrează cu brio în ambele categorii! Încă un „mărunțiș”: țineți un pic sub control și lucrările neterminate și abandonate…revenim la exemplele anterioare.

Din cele descrise anterior reiese clar că toate neajunsurile orașului au început cu bunăcredință, continuă cu incompetență crasă și nu se știe când se vor finaliza și, în plus, unele dintre acțiunile începute frumos dar gestionate prost produc efecte contrarii.

Am arătat cât de păgubos e să faci un lucru bun dar să nu fi în stare să-l gestionezi în timp. Mobilitatea urbană asta mult pomenită, a condus la îngustarea carosabilului în multe zone critice dar și la anularea multor locuri de parcare. De bine de rău, te mai descurcai. No a venit meseriașul nost și a lăsat doar vreo 10 parcări, în rest a umplut carosabilul cu marcaje de interdicție…dar amu nu-i în stare să gestioneze situația. Ia mergeți în zonă și constatați ca toată lumea parchează pe zonele interzise, cum altfel…ne-a transformat pe toți în potențiali contravenienți.”

Ne lăudăm peste tot cu marile realizări dar nu vedem kkt-ul în care ne chinuim! Tot orașul e spart, peste tot e gunoi, buruienile ne năpădesc, inclusiv ambrozia, când plouă ne trebuie cizme de cauciuc, apa potabilă e cum e dar cea mai scumpă, circulația e haotică, etc, etc. Măcar de ar fi vreun bărbat prin echipa primarului care să aibă curajul să-i spună ceva de genul „jupâne, a venit toamna, se strică vremea, hai să nu mai începem nici o lucrare anul asta și să ne axăm pe ce putem finaliza rapid”. N-am vreo speranță, dar am zis și io să fiu cu sufletul împăcat!

Aș avea și eu o dorință: o listă publică cu toate lucrările, cu menționarea datei de finalizare estimate…da, m-aș mulțumi cu o estimare, pen-că realist vorbind, după cum decurg lucrurile, termenul exact de finalizare nu-l poate ști nici măcar… Mafalda. Doamne ajută-ne!”

Vi se pare cunoscut? Vi se pare că e vorba de Constanța? Vi se pare că e un text scris de nemernicii din presa dușmănoasă Chițacului?! Ei bine, nu! Sau… ba da!

Textul aparține lui Sorin Săveanu, fost viceprimar al municipiului Turda și fost director al Companiei de Apă Arieș. Și vorbește despre Turda. De fapt, vorbește de toate orașele în care borfași ca cei de acolo aplică genul ăsta de suveică și șmecherie. Și explică de ce TOT orașul e o varză (și tot o dată), de ce strada Ștefan cel Mare e o junglă urbană la propriu (apropo, a început să fie betonată, în loc să devină spațiu verde…) și în general de ce ambulanțele și alte mașini se prăbușesc în gropi neastupate. Are dreptate omul? Are!

Aș fi curios ce părere ar avea, dacă ar vedea și Constanța… Dacă vreți să citiți întregul articol, o puteți face AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri