0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Grupa mijlocie de la Grădinița nr. 6 Constanța a vizitat stația de sortare și reciclare Polaris

spot_img

Trebuie citit

𝗚𝗿𝘂𝗽𝗮 𝗺𝗶𝗷𝗹𝗼𝗰𝗶𝗲 “𝗥𝗮𝘇𝗲 𝗺𝗮𝗿𝗶𝗻𝗲” 𝗱𝗲 𝗹𝗮 Grădinița PP nr.6 Constanța , 𝗮 𝗮𝗷𝘂𝗻𝘀 𝗹𝗮 𝘀𝘁𝗮𝘁̗𝗶𝗮 𝗱𝗲 𝘀𝗼𝗿𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀̗𝗶 𝗿𝗲𝗰𝗶𝗰𝗹𝗮𝗿𝗲.

Ieri ne-au vizitat la stația de sortare și reciclare, preșcolarii de la Grădinița cu PP nr. 6 Constanța, coordonați de doamnele educatoare Lavinia Enescu și Larisa Mateescu. Vizita a făcut parte din cadrul Programului Național “Săptămâna Verde”.

După ce s-au echipat cu veste, copiii au luat parte la o lecție de ecologie, a cărei principală temă a fost colectarea separată, prezentată de colega noastră Liliana Bellu, apoi au trecut la vizitarea activităților din cadrul secției. Copiii au aflat ce înseamnă colectarea separată, cum se sortează deșeurile la bandă, au văzut cum se balotează hârtia, cartonul și aluminiul, dar și cum se sortează plasticul pe culori, pentru ca apoi să fie trimis către reciclatorii finali. Au fost curioși și încântați să vadă cum se tranformă folia LDPE în saci menajeri și folie industrială.

La finalul vizitei, preșcolarii au primit câte un pachet cu 3 saci fabricați în stație, sacii respectând codul culorilor în colectarea separată:

🔵 Albastru- pentru deșeuri de hârtie și carton.
🟡 Galben – pentru deșeuri de plastic și metal.
🟢 Verde – pentru deșeuri de sticlă.

Copiii au înțeles că nu toate deșeurile sunt gunoaie, iar deșeurile reciclabile pot deveni resurse numai dacă sunt colectate separat.

Scopul acestei vizite a fost de a-i determina pe copii să colecteze separat și să protejeze mediul și, prin intermediul lor, colectarea separată să devină un obicei și în rândul familiei și prietenilor.

Polaris M Holding

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri