7.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

Cod galben FALS de furtuni la Constanța!

spot_img

Trebuie citit

Meteorologii au emis un cod galben de furtuni valabil astăzi, în intervalul orar 12.00 -23.00, chipurile la Constanța. Același mesaj fals a fost preluat pe de rost și de Primăria Constanța, pe pagina sa de facebook.

Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată.

”În intervalul menționat local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice și averse torențiale în Oltenia, dealurile Banatului, Crișanei, în Transilvania, Muntenia, Moldova și Dobrogea.”.

Va cădea grindină, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Intensificări ale vântului, cu rafale în general de 50…70 km/h și vijelii se vor semnala mai ales în estul și sud-estul teritoriului!?

În realitate, institutul meteo pare să nu fie capabil să deosebească acel microclimat litoral – care se manifestă pe o bandă de o lățime de 5-10 km de-a lungul coastei – și clima CONTINENTALĂ a Dobrogei. Prin urmare, le este mai ușor – chiar dacă total neprofesionist – să emită un cod global. În realitate, în cele 3 zile de cod galben n-a căzut nicio picătură de ploaie pe litoral, cu atât mai puțin în Constanța.

Ieri, 27 mai, în jurul orei 13:00, ploua în apropiere de Medgidia și nimic până la București, pe autostradă. Azi, 28 mai, imediat după ora 0:00, pe același traseu ploua în rafale de la ieșirea din București, până la Fetești. Și atât.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri