7.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

Căsătoria, o INVENȚIE religioasă

spot_img

Trebuie citit

Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a pronunțat o hotărâre, prin care România trebuie să recunoască căsătoriile între persoane de același sex.

Ca urmare, România trebuie să adopte o formă juridică de recunoaștere a familiilor formate din persoane de același sex. În sentință, CEDO subliniază că aceste familii au nevoie urgent de o formă de recunoaștere, care să le ofere acestor familii drepturi egale și să creeze un cadru legal care să protejeze traiului în comun al acestor cupluri.

În plus, asociația ACCEPT cere modificarea Codului Civil pentru a permite căsătoria între persoane de același sex și recunoașterea căsătoriilor între persoane de același sex încheiate în străinătate.

Așa cum se observă, e vorba de două noțiuni distincte. În vreme ce familia, chiar și informală, există din vremea omului primitiv, căsătoria e o INVENȚIE ceva mai recentă.

În urmă cu 5 ani, scriam următoarea postare, care explică această diferență:

„Căsătoria, ca instituție, este o INVENȚIE religioasă, a majorității religiilor, după mine de cele mai multe ori toxică și nocivă relației interumane în sine. De ce? Stabilește cutume și restricții artificiale, inventează limite și obiceiuri trăznite, limitează libertatea partenerilor etc. etc. Omul primitiv nereligios nu se căsătorea, deși avea un grup de rude – de sânge sau prin alianță informală (asociere, cuplare) în jurul lui, căruia i s-a spus familie.
Ulterior, această invenție a fost adoptată și de stat (religios sau laic), adăugându-i norme juridice celor „morale”, pentru a stabili niște răspunderi patrimoniale și obligații (în privința copiilor, interzicerea și sancționarea poligamiei, evitarea sclaviei sexuale etc.)
Nu există niciun risc ca vreun cult consacrat (nu vorbim de secte bizare) să înceapă să oficieze căsătorii gay, așa cum statul laic poate aduce niște reglementări proprii uniunii între persoane de același sex – uniune consensuala sau cum i-o spune, dar nu CĂSĂTORIE, în sensul inventat și patentat de biserică.”

Așadar, CEDO și progresiștii încearcă să impună reglementarea căsătoriilor gay CIVILE, dar n-o va putea face și religios. Asta ar fi culmea. Deși, marile religii monoteiste ar putea revendica paternitatea termenului de „căsătorie”, copiat de statul laic, unde preotul e înlocuit de ofițerul de stare civilă, iar „sfânta masă” – din fața altarului – cu masa de la starea civilă, pe care se semnează în registru. Nu mai dai cu capul și cununia de evanghelie, dai cu subsemnatul.

Comparați fotografiile de la starea civilă, cu cele din biserică. Seamănă.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri