8.4 C
Constanța
sâmbătă, 2 martie 2024

Orașul (țara) în care Crăciunul ține 2 săptămâni

spot_img

Trebuie citit

28 decembrie, ora 9:00.

Deschid geamul și mă uit la piațeta/platou Badea Cârțan. O piațetă renovată complet în urmă cu 5-6 luni, apoi distrusă complet după numai câteva săptămâni. Uitaseră să „bage”… o țeavă.

Lucrarea nouă a durat alte câteva luni, nu e gata nici acum. Se lucrează în ritm de melc, cu multă mizerie și e evident pentru oricine că nu va mai arăta ca nouă, ci ca o cârpeală peticită, pe care se va vedea unde s-a săpat la loc și unde s-au spart dalele. Dacă DNA și-ar face cu adevărat treaba, ar fi interesată (că e o „ea”, e Direcție) cine și de ce a plătit de două ori, cu bani mulți, aceeași lucrare.

Revin la ziua de joi, 28 decembrie, zi lucrătoare, fără roșu în calendarul ortodox. E doar pomenirea Sfântului Ind, Sfinţilor Gorgonie şi Petru care fiind aruncați în mare, s-au săvârşit, a Sfântului Teofil diaconul, care fiind lovit cu pietre, s-a săvârşit, a Sfântului Migdonie, care fiind băgat de viu în groapă, s-a săvârşit, a Sfântului Glicherie preotul, care de foc s-a săvârşit. Mă gândesc cum ar merita să se săvârșească primarul Chițac, după toate cele…

Cu toate astea, nici țipenie de muncitor la treabă. Nici aici, nici în restul orașului, aveam să constat. Poate pe muncitori sau șefii de șantier îi cheamă Migdonie, Glicherie sau Gorgonie și se sărbătoresc pe undeva. Sau poate li s-a dat liber până după sfântul Ion. Sau poate n-au mai venit la serviciu pur și simplu. Cu toate astea, în autobuz am întâlnit muncitori asiatici, angajați la Polaris, care veneau de la muncă. În ciuda legendei urbane, românii nu-s un popor harnic. Dimpotrivă. În fiecare an se inventează zile libere. Uite, Gorgonie și Glicherie ar merita sărbătoriți de la anul cu o zi liberă…

Or, asta e ceea ce deranjează cel mai mult la această administrație locală, condusă de amiralul ăsta cu aer de adormit abulic. Că se deschid zeci de fronturi, în tot orașul și se muncește sporadic. Nu-i vezi pe muncitori ZI DE ZI la muncă, poate chiar și sâmbăta, să termine dracului lucrarea, o dată. Înainte să înceapă alta! Dăm toți constănțenii prin gropi de trei ani și vom mai da încă trei, după ce pleacă din primărie amețitul ăsta. Lucrări care nici măcar nu-s opera și creația lui – le-a pus în practică după ce fostul primar Făgădău le-a găsit finanțare.

Mâine e 29 decembrie, vineri, zi lucrătoare. Sfinții Marcel (da!) și Tadeu. Facem un pariu?!…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri