8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Bigotismul și ignoranța, față cu neo-nazismul declarat la TV

spot_img

Trebuie citit

Am fost îndemnat de cunoscuți să comentez ieșirea neo-nazistă și inexplicabilă (doar pentru unii) a lui Cosmin Prelipceanu, de la Digi24. Aceea (pentru cei care n-au răbdare să urmărească așa-zisele posturi centrale de știri) în care l-a întrebat retoric pe ministrul Educației dacă copiii cărora părinții le refuză vaccinul n-ar trebui separați, SALVAȚI de aceștia.

N-aș fi făcut-o, față de niște „colegi de breaslă”, dacă nu era vorba de unii care țin, de când s-au înființat, să ne dea nouă, celor mai amărâți din branșă, LECȚII. Despre cum să faci o știre, cum să ții microfonul cu buretele-n sus, cum să fii mai deontolog, mai corect, mai imparțial. Pentru că, după „umila” lor părere, ei – cei de la Digi24 – sunt CEI MAI frumoși, cei mai deștepți, cei mai corecți, cei mai deontologi, cei mai imparțiali… ca românu’. Noi, amărâți, pentru că niciunul din noi, nici măcar televiziunea lui Voiculescu, nu avem în spate o super-rețea de cablu, care e sponsor până și în campionate străine de fotbal, și care-i alimentează cu bani „fără număr”. Plus publicitatea corporate, care dintotdeauna s-a dus NUMAI către televiziunile din Capitală, lăsându-le pe cele regionale să moară în chinuri.

În realitate, pretind că sunt ceea ce n-au fost NICIODATĂ. Adică au ȘI EI o orientare politică clară (de dreapta), un discurs previzibil, excese neo-marxiste și scârbe vizibile față de stânga eșicherului politic. Prelipceanu (apropo, ca și Măruță, a debutat sau măcar și-a consolidat notorietatea la Antene, așa că mai ușor cu pianul pe scări…) e interlocutorul perfect al extremistului și radicalului care a devenit Cristian Tudor Popescu și șeful meritat al unor scrâșniți plini de ură, ca Florin Negruțiu și Claudiu Pândaru, precum și al unor dudui prețioase și malițioase dar – recunosc – superbe. Știu ce vorbesc – am condus o televiziune care, deși a furnizat o sumedenie de reporteri valoroși televiziunilor centrale, inclusiv de stat, n-a pretins niciodată că e altceva decât ceea ce era de fapt – o televiziune de stânga. Asumată.

De altfel, BBC-ul românesc NU EXISTĂ. CNN-ul românesc da, pentru că ăia-s democrați și anti-republicani pe față. Victor Ciutacu sau Mircea Badea nu s-au pretins niciodată – spre cinstea lor – că sunt deontologii televiziunilor din România. Sunt anchor-i cu păreri bine cristalizate, asumate, și le susțin, chiar dacă sunt subiective, dar nu dau lecții altora. Și mai au și satiră și umor, pe deasupra. Le lipsește „scoarța” doctorilor în jurnalism, de la Digi24.

Rămâne întrebarea: ce are Prelipceanu, în afară de ură viscerală și dispreț pentru cei care nu-s cu el de aceeași părere? Fie că sunt politicieni de stânga (pe ceilalți îi digeră) sau oameni de rând. Nici eu nu-s de acord cu părinții care nu-și protejează copiii, prin vaccinare. E părerea mea și nu m-am gândit niciun moment că ar trebui să le fie luați copiii (și băgați în ghetto-uri, eventual?). E treaba lor, deși mă dor ignoranța, bigotismul și conspiraționismul legat de pandemie.

Sau, ce-ar fi să pretind de mâine că-s, dacă nu nașul, măcar deontologul presei constănțene?!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri