15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Câte bordeie, atâtea obiceiuri: haos în Israel, legat de „pașaportul verde”

spot_img

Trebuie citit

Începând de duminică, pașaportul verde – dovada unui regim complet de vaccinare împotriva coronavirusului a peste un milion de israelieni – nu va mai fi valabil, în timp ce decizia guvernului de a impune o injecție de rapel la șase luni după a doua doză de vaccin va intra în vigoare.

Documentul, deținut de persoanele vaccinate sau vindecate de boală, permite accesul în multe locuri și evenimente publice, inclusiv în restaurante și muzee.
După un rezultat negativ la test, se poate obține un permis temporar, pe cheltuiala persoanei în cauză.
Ministerul Sănătății a mai anunțat săptămâna aceasta că pacienții vindecați de COVID-19 vor trebui să se asigure că vor fi vaccinați cu o singură doză, la șase luni după ce au fost diagnosticați, pentru a-și valida pașaportul verde.
Israelul a lansat o campanie pentru a treia doză de vaccin la 1 august și și-a menținut decizia de a-l extinde la întreaga populație cu vârsta de peste 12 ani, în ciuda recomandărilor Administrației americane pentru alimente și medicamente (FDA) de a-l permite doar pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani sau în pericol.
De asemenea, duminică va avea loc o reuniune a cabinetului însărcinat cu lupta împotriva epidemiei, în condițiile în care această administrație nu a mai organizat consultări de o lună, pe fondul unor dezacorduri în cadrul guvernului cu privire la măsurile considerate necesare.
„Nu avem de ales decât să impunem restricții. Faptul că cabinetul nu se reunește și nu ia măsuri este foarte problematic”, au acuzat înalți oficiali din Ministerul Sănătății.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri