33.4 C
Constanța
joi, 20 iunie 2024

Dănuț Aelenei: „Avem de-a face cu o măsură antiromânească”

spot_img

Trebuie citit

Organizația Județeană a partidului AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) Constanța a derulat, joi, o conferință de presă pe tema ultimelor măsuri fiscale prezentate de Guvern în Parlamentul României. La eveniment au participat secretarul județean adjunct AUR Constanța, Ion Radu, deputatul Dănuț Aelenei și senatorul Evdochia Aelenei.

În prima parte a conferinței, deputatul AUR Constanța Dănuț Aelenei a analizat măsurile fiscale puse pe masa discuției de către premierul Marcel Ciolacu. El cataloghează aceste măsuri ca fiind „antiromânești”.

„Marți, domnul premier Ciolacu a venit în plenul reunit al Parlamentului și a prezentat câteva măsuri fiscal-bugetare. Se impozitează proprietățile cu valoare mai mare de 500.000 de euro cu 1%. De asemenea, se vor impozita și mașinile cu o valoare de peste 75.000 de euro. Întreprinderile mici și mijlocii vor fi, totodată, taxate cu 3% din cifra de afaceri. Acestea sunt niște măsuri care nu protejează capitalul autohton românesc. Avem de-a face cu o măsură antiromânească”, a declarat deputatul AUR.

În același context, senatorul Evdochia Aelenei a prezentat măsurile pe care AUR le vede eficiente în viitor.

„AUR are o serie de măsuri de redresare bugetară care au fost ignorate de către coaliție. În primul rând, salariul minim trebuie să crească la 5.000 de lei, pentru a avea o relaxare a pieței. După aceea ar fi impozitarea cu 2% pe cifra de afaceri a acelor întreprinderi care au cifră de afaceri sub 5.000.000 de euro. Apoi, ne-am mai gândit la ridicarea plafonului de plată numerar și trebuie crescut gradul de colectare a impozitelor și a TVA-ului”, a precizat senatorul.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri