18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Chițac taie masiv din investiții pentru a împrumuta Termocentrale SRL și a da bani Clubului Sportiv Municipal

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Pe 31 iulie 2023, municipiul Constanța va mai face un pas înapoi din drumul pe care ar fi trebuit să se afle: acela spre un oraș cât de cât modern. Este ziua în care consilierii municipali sunt chemați să voteze rectificarea bugetului local propusă de primarul Vergil Chițac, PNL. În aceeași ședință, aceștia vor vota un alt proiect inițiat de Chițac, și anume acordarea unui împrumut de maximum 100 de milioane de lei, deci peste 20 de milioane de euro, către gaur neagră numită Termocentrale Constanța SRL, o societate comercială născută în timpul actualei administrații. Cea care se ocupă de o parte din ineficientul sistemul de încălzire centralizat, criticat dur de Chițac atunci când era candidat la primărie. Acum îl apără.

Mai e nevoie de tăieri din investiții – în opinia primarului liberal – pentru a majora cu 10 milioane de lei bugetul Clubului Sportiv Municipal. Directorul acestuia, Andrei Talpeș, este urmărit penal într-un dosar instrumentat de procurorii DNA, alături de primarul Vergil Chițac și directorul Direcției Logistică din primărie, Alin Vintilă. Talpeș este acuzat inclusiv de șantaj. Asta nu-l împiedică pe primar să finanțeze mai departe cu sume grase clubul. Demisia de onoare nu i-a cerut-o, pentru că ar fi trebuit, desigur, să fie primul care apelează la ea. Și poate pentru că, așa cum spun românii, corb la corb nu-și scoate ochii.

Rectificarea bugetului prevede renunțarea la multe proiecte de investiții. Acestea au fost trecute inițial în buget, adică fluturate prin fața constănțenilor, acum vor fi cel mai probabil scoase. Asta înseamnă că nu vor mai fi implementate anul acesta. Cine știe, la începutul anului viitor le vom putea regăsi din nou în buget, pentru ca la rectificarea de la mijlocul său să dispară din nou. În administrația Chițac nimic nu este sigur și, după cum spunea însuși primarul-pensionar, „numai proștii nu se răzgândesc”, deci el are tot dreptul să o facă.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri