15.4 C
Constanța
vineri, 23 februarie 2024

Oamenii are arme, trage! Poliția n-are.

spot_img

Trebuie citit

O replică debitată de minunatul actor care a fost Mihai Mereuță în Cu Mâinile Curate suna așa: „Oameni are arme – trage”.

Erau vremuri tulburi. Abia se terminase războiul mondial, infracționalitatea înflorise, în absența unei poliții eficiente, epurate politic de comuniști. Mulți n-aveau serviciu, unii n-aveau nici ce să mănânce.

Dar dincolo de asta era o stare de încordare, de nervozitate. Fitilul era scurt. Oamenii erau cu nervii la pământ după toate ororile trăite. Aproape ca acum! Un an de pandemie ne-a adus în pragul balamucului pe mulți dintre noi. Sunt nopți în care n-am dormit de teama virusului, de teama pierderii slujbei, a celor dragi… Unii le-au pățit pe una sau alta, poate pe amândouă.

Așa se face că în zilele noastre se poate întâmpla ca, în trafic, cineva să scoată pistolul sau toporul pe geam, la tine. Cineva să sară la bătaie pentru o depășire sau un loc de parcare. Să-ți dea în cap pentru o înjurătură sau doar o vorbă aruncată. Să te ia ostatic pe când repari o priză, într-un apartament pierdut pentru o datorie.

Oamenii n-are arme, dar tot trage. Nici poliția română nu are și de-aia nu trage, ca polițiile din alte țări.

Trăim vremuri cumplite.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri