30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Cum se antrenează delfinii?

spot_img

Trebuie citit

Delfinii sunt cele mai populare și probabil cele mai inteligente mamifere marine. De aceea, este dificil să găsești o grădină zoologică sau un acvariu fără un delfinariu care să facă spectacole cu publicul prezent.

Aceste spectacole sunt posibile datorită tehnicilor de pregătire foarte sofisticate, de remarcat că s-au schimbat radical în ultimele decenii.

Majoritatea antrenorilor europeni și americani folosesc noi tehnici de învățare, mai prietenoase, rapide și eficiente decât cele tradiționale.

Delfinii sunt animale de o inteligență extraordinară care adoră să învețe și să se joace. Proiectarea acvariilor arată cu animale deoarece acel tip de exercițiu mental și fizic este necesar pentru ei. Dacă aceste animale nu ar prezenta provocări mentale, cum ar fi învățarea coregrafiei, s-ar plictisi.

Odată cu spectacolele, în plus, se strâng bani care ajută la întreținerea facilităților și la angajarea unor instructori și medici veterinari. Menținerea unui loc ca un delfinariu costă mulți bani și, deoarece delfinii ar trebui să fie ocupați să învețe și să se joace, este folosit pentru a plăti cheltuielile.

Antrenamentul și dresajul se bazează pe întărirea pozitivă. Dacă delfinul nu vrea să se antreneze sau dacă nu reușește să facă exerciții fizice, nu este niciodată pedepsit, dar primește premii doar atunci când se descurcă bine, iar acestea sunt un plus pentru dieta lui.

Trebuie remarcat, în acest caz, că delfinilor nu le este foame, atunci când se antrenează. Motivația ta este să mănânci ceva apetisant sau satisfacția realizării exercițiilor fizice.

Este o metodă total amabilă și voluntară. Dacă delfinul nu vrea să învețe, pur și simplu nu-și primește sardina. Antrenorii susțin că există delfini care trec prin momente care nu doresc să iasă la piscina spectacolelor și nu sunt forțați, în timp ce există alții dornici să-și câștige peștele.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri