29.4 C
Constanța
luni, 15 iulie 2024

Lucian Lungoci despre prelungirea termenului pentru proiectele AFIR finanțate din PNDR 2014-2020

spot_img

Trebuie citit


Ministerul Agriculturii face tot ce este posibil pentru ca niciun euro din fondurile europene alocate să nu fie pierdut. A emis un ordin, în temeiul legislației europene, care asigură prelungirea cu doi ani a perioadei de implementare și a finanțării aferente proiectelor din PNDR 2014-2020. Sunt mii de contracte în derulare care vor beneficia de această măsură bună.
Decizia a fost luată în baza legislației europene care prevede extinderea cu încă doi ani a perioadei inițiale de implementare a PNDR, care expiră la 31 decembrie 2023.
AFIR asigură finanțarea din PNDR 2014 – 2020 și sunt încă în derulare 3269 contracte, în diverse stadii de execuție.
Prin prelungirea duratei de execuție a proiectelor, numărul investițiilor realizate prin PNDR și gradul de absorbție a fondurilor alocate României vor crește.
o Prelungirea duratei de execuție a contractelor de finanțare după data de 31.12.2023 se va realiza cu condiția ca stadiul implementării proiectului să fie de minimum 30%, demonstrat prin plățile efectuate de către AFIR și/sau plățile beneficiarilor către furnizorii de bunuri, servicii și lucrări.
Până în prezent Romania a efectuat plăți prin PNDR în valoare de 10,12 miliarde de euro din totalul de 12,7 miliarde de euro disponibili, ceea ce înseamnă o absorbție de aproximativ 80%.

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri