7.4 C
Constanța
miercuri, 29 noiembrie 2023

Străzi din Faleză Nord, terorizate de bețiile organizate pe plaja Constanța

spot_img

Trebuie citit

Constănțenii care locuiesc în partea de nord a orașului cunosc strada Turda ca fiind cea pe care, din bulevardul Mamaia, imediat după Inspectoratul Județean de Poliție, se pot ocoli, la dreapta, pe strada Unirii, toate semafoarele până la intrarea de la Pescărie, în stațiunea Mamaia.

Pare complicat?! Pentru locuitorii acestei străduțe e și mai și. Sute de mașini aleg această rută ocolitoare, zi de zi, spre strada Unirii. Locurile de parcare sunt vânate de cei care coboară la plajă, blocând porți, garaje, trotuare. Turda se „înfundă” în taluzul plajei, într-o țeavă de gaz, chiar deasupra infamei plaje Zoom, recent închisă de ANPC. Însă nu de tot, din păcate.

De pe vremea când funcționa (poate s-a și redeschis, cine știe?!), an de an, vară de vară, ghiorlăiala și muzica dată tare țineau până dimineața. Ăsta oricum e un coșmar pentru toți locuitorii din Faleză Nord, case sau blocuri, care se află prea aproape de beach baruri – în realitate, discoteci în aer liber, în toată regula.

Problema reală e că strada Turda – ca multe din cele paralele cu ea – sunt căi de acces către și dinspre aceste stabilimente. Necazul mare e noaptea târziu, când cheflii se întorc de la paranghelii, rupți în gură de beți, călare pe țeava de gaz și mai departe, spre bulevard. Sticle sparte, urlete de veselie, chiote – ingredientele unei beții reușite.

În ciuda reclamațiilor făcute de locatari, în niciun an nu s-a luat nicio măsură. Însăși principala cauză a neajunsurilor – scara improvizată și neautorizată, care apare în fiecare început de vară, pentru a fi dezasamblată toamna – nu a făcut obiectul unei anchete și-a unor amenzi.

Veți spune că, odată cu închiderea (diurnă) a plajei Zoom (respectiv a beach barului) problemele s-au rezolvat de la sine. Nici pomeneală! Nopțile sunt la fel de agitate, ceru-i… ca oglinda. Poliție Locală? Locatarii nu prea văd așa ceva. Poate umblă ei, locatarii, prea puțin noaptea, pe stradă?!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri