27.4 C
Constanța
duminică, 14 iulie 2024

Vacanțe la mare… depărtare

spot_img

Trebuie citit

Românii au prins gustul vacanțelor exotice și în această perioadă aleg destinații la mare….depărtare de casă. Iată 4 motive sau scenarii pentru care turistul român va zice „pas” plaiurilor autohtone și va decola spre țările calde.

          1.Pentru că….fițe și opulență

          Și pentru că vrea să le arate pe toate. Sieși și tuturor dujmanilor. Pentru că una este să povestești la neamuri și prieteni despre concediul de la Olănești și alta să le spui cum ai înotat cu delfinii noaptea, cum ai mâncat o nucă de cocos care ți-a căzut din copac lângă șezlong sau cum ai făcut snorkeling printre pești colorați pe care săracii îi văd doar la acvariu.

          Unde mai pui că pe la Zanzibar te poți întâlni cu Vali Vijelie care trage o cântare pe plajă iar în Republica Dominicană dai de Loredana și Delia care dansează pe mese. Simplu fapt că te afli în același loc și același timp cu ei  te ridică pe scara elitei sociale, indiferent dacă știi sau nu să arăți Zanzibarul și Dominicana pe hartă.

          2. Pentru că e scump, deci ai bani, deci ai valoare

          Nu trebuie să știe nimeni că ai folosit early-booking și low-cost sau că ai scanat deja toate supermarketurile din jurul hotelului, de unde îți vei lua în cameră sandvișuri și mâncare semi-preparată. Tu ești în vacanță în Dubai și asta e tot ce trebuie să știe lumea despre tine. Ah, și cum te umfli în pene când îți imaginezi toată invidia și discuțiile acelea care încep cu “ de unde are ăsta bani, mă?!”

          3. Pentru că „am nevoie domne’ de concediu!“

          Chiar dacă e pandemie pe tot globul, sunt restricții de călătorie, stai în carantină când te întorci sau „te” riști pe-acolo pe unde mergi să faci „buba”. Dar, mai contează?! Oricum covid nu există, e o conspirație mondială și apoi, să stea alții acasă sau cu masca pe figură. Eu trebuie să-mi văd nestingherit de viață. Veața mergenainte.

          4. Pentru că dacă nu e pe instagram, nu există

          Doamna-nevastă sau Pisi-Amanta trebuie să știe de unde vin crocodilii din care sunt făcute poșetele lor de zeci de mii de euro. Vor să facă poze cu ei pentru insta. La fel cum vor să facă poze cu noul costum de baie, care a costat cât biletul de avion sau cu platoul de delicatese marine pe care nu îl vor mânca decât după vreo 200 de fotografii din toate unghiurile.

          Păi în România sunt -15 grade și ninge viscolit. Proștii ies înfofoliți din case să dea la lopată. Ce moment mai bun există ca să îți pui la profilul de facebook sau instagram o poză sub umbrelă cu un cocktail în mână?

          Ce nu știu călătorii ăștia pe care îî trage ața către destinații exotice, este că dacă vrei musai sa impresionezi poți să mergi  în țărișoara noastră fără probleme. Cu tarifele din Poiana Brașov de exemplu, ai „executat” bugetul unui sejur în 24 de ore, cazare, masă, telecabină si o zi pe pârtie. Dar deh, e urât să apari la știri ca parte din coloana de mașini bară la bară pe Valea Prahovei… Parcă e mai special să te vezi ca fiind sechestrat pe un aeroport din Mexic. Cu o intervenție telefonică la o televiziune de știri și o poză pe rețelele de socializare ajungi și erou național!

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri