14.4 C
Constanța
luni, 27 martie 2023

CJC: Acționar la RAJA, nu autoritate tutelară

spot_img

Trebuie citit

În cadrul unei conferințe de presă în care s-a prezentat activitatea conducerii Consiliului Județean Constanța, președintele instituției, Mihai Lupu, a anunțat faptul că Curtea de Conturi a întocmit un raport pentru perioada anul 2021.

În urma auditului, Curtea de Conturi a avut 13 recomandări. Nu s-au constatat prejudicii, nu s-au aplicat amenzi, nu s-au impus măsuri, spune conducerea CJC.

Mai mult, Curtea de Conturi s-a pronunțat și cu privire la compania RAJA SA și, potrivit președintelui Mihai Lupu, recomandarea a fost următoarea: ”Voi, astăzi, exercitați-vă autoritatea de acționar majoritar, sunteți obligați!”.

Interesant este faptul că în raportul la care se face referire, recomandarea Curții de Conturi este cu totul alta:

rolul de autoritate tutelară pentru operatorul regional RAJA SA îl îndeplinește Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Constanța;

– Județul Constanța, în calitate de acționar al societății RAJA SA își poate exercita prerogativele numai în concordanță cu prerogativele care decurg și din calitatea de membru al Asociației și cu respectarea regulilor in-house, a statutului și actului constitutiv al asociației, respectiv Actului constitutiv al operatorului.

În concluzie, Curtea de Conturi a scris negru pe alb că Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Apă Canal Constanța, în care membri cu drepturi depline sunt toate UAT-urile în care operează RAJA, este singura autoritate care poate decide managementul companiei si strategia investițională.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri