30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci: lucrările care fac obiectul delegării de gestiune către societatea de  UTILITATE PUBLICĂ  nu pot fi  subcontractate!?

spot_img

Trebuie citit

Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța, atrage atenția asupra Proiectului de hotărâre pentru “modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa”. Proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de în dată convocate de primarul Vergil Chițac.

„Pe ordinea de azi a ședinței de îndată  a CLM Constanța se află  și Proiectul  de hotărâre pentru „modificarea HCL nr. 63/2013 privind aprobarea Contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de administrare a domeniului public şi privat din municipiul Constanţa“.

Acesta este, nici mai mult nici mai puțin, decât calea spre închiderea Confort Urban! Societate comercială din subordinea Primăriei Constanța. Societate care prestează servicii de UTILITATE PUBLICĂ!

Noțiune, pare-se străină pentru actuala administrație locală.

Concret, prin această hotărâre Confort Urban are mână liberă să subcontractreze lucrări sau servicii conexe. Și nu una ci…mai multe activități din sfera serviciului de administrare a domeniului public!

Mai pe românește spus, te miri ce societate din te miri ce sfere de interese, va putea să efectueze lucrările societății comerciale CONFORT URBAN, finanțate din bugetul propriu al Consiliului Local al Municipiului Constanța.    

Asta în condițiile în care societatea din subordinea primărie are dotarea tehnică și personalul aferent. Și când, culmea, CONFORT URBAN nu a cerut acest lucru,  din câte cunosc neexistând  o hotărâre a Consiliul de Administrația în acest sens!

În această situație, se ridică o întrebare de bun simț administrativ: ce interese are administrația Chițac să pună lacătul pe societatea de UTILITATE PUBLICĂ din subordinea și să efectueze lucrările de întreținere și reparații drumuri cu terți?

Este evident că prin subcontractarea lucrărilor  societatea va “mișca” din ce în ce mai puțin!

Și când te gândești că, nu de puține ori, Constanța Altfel acuza fostele administrații locale tocmai pentru că lucrările de reparații din municipiu erau prestate cu societăți comerciale private…

Ca să nu mai spunem și că administrația Chițac ar trebui să privească și să vadă niște evidențe care au bulversat constănțenii: atât pe Ștefan cel Mare, cât și pe bulevardul Lăpușneanu lucrările sunt efectiv vraiște și întârziate pentru că societățile private cu care primăria a încheiat contracte au ajuns  în imposibilitatea de a le finaliza.  

Cu această realitate în față, să refuzi să lucrezi cu propria societate -care are tot ce îi trebuie-  este pur și simplu prostie. Administrativă!

Spun asta și pentru că Vergil Chițac nu a ținut cont de verificările Curții  de Conturi. Cea care, în urma unor  controale efectuate fie la  Primăria Constanța, fie la Consiliul Județean Constanța, a stipulat foarte clar: lucrările care fac obiectul delegării de gestiune către societatea de  UTILITATE PUBLICĂ  nu pot fi  subcontractate!”, a transmis Lucian Lungoci, deputat PSD Constanța.      

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri