30.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Câte coroane norvegiene mai au parlamentarii

spot_img

Trebuie citit

Una dintre marotele presei, la început de mandat parlamentar, este să comenteze averile aleșilor.

          Sigur, am zis că nu mă voi (mai) lega vreodată de colegii de breaslă. Și așa rămâne. E dreptul lor să comenteze – la urma urmei, asta facem și noi, pe Metropola Constanța. Legat de averile parlamentarilor, unele comentarii sunt însă rizibile.

          Nu știu de unde prejudecata asta, că aleșii ar trebui să fie niște „mână-n nas”. N-ai cum să te lansezi în politică, dacă n-ai un cheag, din care să susții o campanie, o filială de partid (credeați că ajung cotizațiile?!), o echipă. Sigur, se mai rătăcește câte-un Don Quijote… Dar, altminteri, e cheltuială mare. Și-apoi, ce să cauți în politică, dacă n-ai reușit să ai o carieră? Apropo: Șoșoacă, în afară de frumoasă și deșteaptă, o fi și bogată?!

          Ziceam că de unele comentarii/inventare mă umflă și râsul. Social-democratului Ciprian Constantin Șerban i se „impută” bunăoară că are în proprietate un ceas Hublot, din 2017, evaluat la 5.000 de euro. Eu n-am așa ceva, dar pentru un Hublot, e ceva ieftin. Scrie că are UN ceas, nu șapte. Brava la el. Deputatul Eugen Bejinariu ar avea ”obiecte de artă și de cult”, în valoare de 3.000 de euro. Asta înseamnă doar vreo zece tablouri de artist, și-ncă ieftine (am pus și două icoane, mai de Doamne-ajută). Grațiela Gavrilescu (detestabilă pentru alte motive) are bijuterii de 5.000 de euro. Dacă-ar fi doar aur de 24K (da’ poate sunt și pietre prețioase) ar fi cam vreo sută de grame. Dar s-ar putea să fie și mai puțin!? Doamna s-a îmbogățit prin vreo cinci partide, deci are de unde.

          Deputatul Ionel Floroiu (cine-o fi și ăsta) a primit, la rândul său, cadou un ceas Claude Bernard, în valoare de 2.500 de lei. Aici am râs mult – cred că am și eu un pârlit de Tissot, care face tot cam atâta. Îl am de treizeci de ani… În fine, altul are o pușcă de vânătoare cu glonț Hambrusch, din 2019, în valoare de 3.000 de lei. Un rahat, adică. Altul, Pavel Popescu, a primit în dar, de la un “colectiv de prieteni”, un laptop în valoare de 7.500 de lei și un ceas de 1.500 de euro. La fel – am un laptop mai bun ca ăla. Iar caraghiosul ăla de Iulian Bulai de la USR-PLUS deține o statuie din bronz, în valoare de 100.000 de coroane norvegiene. Băi, tare. E vreo 25.000 de lei, grosso modo.

          Ce vreau să zic? Nu că n-ar avea bani oamenii ăștia. Dar când vrei să-i faci de baftă, să-i urască poporu’, pune numa bucățile mari, de sturion, nu pune și gingirică…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri