17.4 C
Constanța
luni, 27 martie 2023

Felix Stroe, mesaj dur cu ocazia Zilei Educației

spot_img

Trebuie citit

Senatorul PSD Felix Stroe a transmis astăzi un mesaj dur, cu ocazia Zilei Educației:

Astăzi sărbătorim astăzi “Ziua Educației”.

O zi ca oricare alta, în mijlocul săptămânii, în care nu se va face școală. De sărbătorit azi sunt doar dascălii noștri – profesori, învățători, specialiști în educație, care fac eforturi să-și facă meseria, într-un sistem bulversat de modificări prea dese și derutante, multe din ele chiar aberante. Nu și cei care păstoresc azi învățământul românesc.”, spune senatorul Felix Stroe, președintele Organizației Județene PSD Constanța.

„Asta pentru că, de zeci de ani se mimează reforma învățământului, culminând cu simulacrul de program electoral al președintelui Iohannis, România “educată”. Și cu demisia forțată a ultimului ministru al Educației, tocmai pentru plagiat și numirea unui om de casă al președintelui în această funcție.”, a explicat acesta.

Felix Stroe a punctat că școlile încep în fiecare toamnă în altă zi, prea devreme – în loc de consacrata vacanță 15 iunie/15 septembrie – distrugând un sezon turistic estival și așa măcinat de probleme și piedici, fiscale, de resurse umane și meteorologice. Și bulversând vacanțele copiilor și concediile părinților.

„Se inventează în schimb mini-vacanțe în mijlocul anului școlar, la date diferite, în funcție de zona geografică (?!), teste, examene, admiteri și teze care apar și dispar, discipline introduse în mod artificial în programa școlară sau altele aproape desființate, cum sunt educația fizică, limba romana (studiată prea puțin, în detrimentul “literaturii”) și altele.”, a precizat politicianul.

„În acest context, urez sistemului românesc de învățământ mai degrabă însănătoșire grabnică, decât La Mulți Ani… Copiii noștri merită mai multă școală de calitate, iar dascălii noștri – mai mult respect și mai multă susținere.”, a conchis Felix Stroe.

- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri