25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Lungoci: acțiunile rețelei Coldea au afectat încrederea în stat și în SRI

spot_img

Trebuie citit

În afacerile desfășurate Florian Coldea, acesta și-a folosit imaginea și influența prin raportarea la fosta sa calitate de general SRI. În acest fel a afectat în mod clar încrederea în uniforma de militar, în SRI și în statul român în ansamblul său. Florian Coldea a creat un precedent foarte periculos care nu trebuie să se mai repete. Premierul a spus clar că trebuie să se intervină legislativ sau instituțional pentru a preveni astfel de situații în viitor. De asemenea, solicitarea publică a premierului ca acest caz să fie discutat în CSAT este perfect justificată având în vedere că este afectată principala instituție responsabilă de securitatea satului român.

  • Premierul a indicat două modalități prin care se poate preveni apariția unor astfel de situații generate de foști lucrători ai serviciilor de informații:
    • Intervenția legislativă: reglementarea prin lege a unor interdicții, pe o durată determinată, privind desfășurarea unor activități economie de către foști lucrători ai serviciilor de informații.
    • Intervenția instituțională: serviciile de informații pot impune rapid astfel de restricții prin contractele de muncă semnate cu angajații lor.
    • Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri