13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Moka e bună, chiar dacă e de (la) stânga

spot_img

Trebuie citit

spot_img

          Într-o încercare lamentabilă de captatio benevolentiae, transformată rapid într-un penibil penis captivus, guvernul Dragnea a hotărât la un moment dat acordarea unei scutiri TOTALE pe CFR studenților.

Am zis generic guvernul Dragnea, fiindcă nu mai țin minte exact cine era pus în geam la momentul respectiv, pe post de prim ministru, să ridice pensia lu’ bunica moartă.

          În orice țară sănătoasă la cap, studenții sunt, până devin mici întreprinzători iar mai apoi patroni cu burtă, de stânga. Cei care rămân bugetari, rămân și mai departe de stânga. Asta în teorie. La noi și în America de Sud e de-a-ndoaselea. Ce ghevara, ce aia și ce mă-sa de Bibicu’?!, vorba lui Caragiale.

Șeful PSD a sperat inutil și total eronat că-și va atrage de partea lui tineretul țării. Ăștia mici, îndoctrinați deja de poveștile bunicilor legionari (unii) sau ale comuniștilor transformați la revoluție în FSN (cei mai mulți), iar social democrații ar fi vezi Doamne EXACT ăia, aceeași, acum – nici pomeneală. Au pus umărul zdravăn la mișcările de stradă care au adus dreapta și extrema dreaptă la putere, după nenorocirea de la Colectiv. Și petrecerea continuă.

          Puțini știu însă că, dacă nu-l potoleau vremurile și întâmplările nefericite, Liviu Dragnea ar fi acordat studenților și gratuitate pe Tarom!? Nu că n-ar fi meritat. Fiindcă ce-i mai frumos, decât să te fâțâi de trei ori pe săptămână la mama la Cluj cu avionul, moka?! Cluj, unde e un adevărat fief social democrat…

          Numai că noii stăpâni de dreapta și-au dat seama că nu mai au de unde și de ce și s-au gândit să-și taxeze tinerii votanți și să le ia chifteaua. Micuții au sărit ca arși:

„Atât pentru studenţi, în general, cât şi pentru cei din medii sociale şi economice defavorizate, în special, gratuitatea biletelor la călătoriile feroviare a reprezentat o oportunitate care le-a facilitat accesul la accederea către o treaptă superioară de învăţământ.” Stai, că n-am înțeles!?… Cum adică, celor din medii sociale și economice defavorizate li s-a facilitat accesul la accederea (sună ca dracu’) către o treaptă superioară de învățământ?! Au intrat șomerii la universitate?!

          „Uniunea Naţională a Studenţilor din România exprimă public şi în mod ferm îngrijorarea tuturor studenţilor cu privire la această limitare şi constată faptul că nu pot fi siguri nicio secundă de valabilitatea facilităţilor primite din partea Guvernului României, indiferent cine vor fi locatarii Palatului Victoria„. Asta e pe față, frățică – bate în burghezia liberală, care le era atât de simpatică.

Dandanaua asta îmi amintește că prin ‘92, Dan Matei Agathon – cel mai bun ministru al Turismului pe care l-a avut România vreodată – a acordat o scutire la cazare ziariștilor. Pe baza delegației, plăteam la recepția oricărui hotel din țară 10% din prețul afișat la recepție. Restul deconta ministerul. Minunea a durat doar câteva luni, nu cumva să ne dedulcim la Valea Prahovei. Când s-a anulat, n-a protestat nimeni. Noi nu eram nici cu stânga, nici cu dreapta – dădeam în toți. Și eram puțini. Acum, calci pe studenți ca pe dude – sunt sute de mii. Numai cine nu vrea n-are carnet de student – chiar dacă nu e.

          Fiindcă moka e bună și îngrașă.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri