8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Când reacția autorităților și pedepsele sunt ridicole, frustrarea-i mare

spot_img

Trebuie citit

„Io, dacă l-aș întâlni pe Cutare (ministru, președinte, moderator TV etc.), I-AȘ DA UN CAP ÎN GURĂ!”

De câte ori n-ați auzit chestia asta?! Sigur, asta nu vă califică nici măcar ca prieten al huliganilor, chiar dacă stați de vorbă cu ei. E doar o figură de stil, o defulare, manifestarea unei frustrări că nimeni nu face nimic contra fărădelegilor, contra nedreptăților. NIMENI. Cu cât gradul de punishment al celor care calcă strâmb e mai mare – și asta vizibil, nu din relatările inepte ale reporterilor! – cu atât frustrarea populației e mai mică.

Iar o bună parte a populației e mai neinstruită, mai colerică, mai iute la mânie. După educație. „Oamenii are arme, trage!” spunea personajul lui Mihai Mereuță din filmul Cu Mâinile Curate. Acum „nu mai are”, dar la o adică, în absența poliției, a „organelor” – sau chiar de față cu ei!? – poate pune de-o bătaie, cu mâinile goale, lângă mașina tamponată sau numai șicanată.

Iar unii din ei ajung – pe bani, prin relații, prin cumetrii – până în parlament sau guvern. Cu o alimentație bogată în proteine și vitamine, împreună cu lipsa de instrucție și educație amintite, sângele lor e iute. Se iau de beregată. N-au cum să fie pedepsiți – legile din România și Europa în general sunt o rușine. Și-atunci, „își fac dreptate” singuri. A nenorocit ministrul Energiei o țară, prin incompetența sa și lipsa de reacție administrativă a colegilor de partid/președintelui sau chiar a Parchetului? Te duci și-l iei de ceafă! Iar lumea te aplaudă – l-ar lua și ei, dacă ar putea: uite cât le-a venit factura la curent și gaze!?

Până sus de tot, în fruntea țării, pe tine – simplu cetățean – te mănâncă toți câinii, pe stradă. Toți golanii, toți derbedeii, toți cocalarii. Cine să-i oprească, cine să-i ia de ceafă?! În aceeași zi cu înghesuiala dintre George Simion și Virgil Popescu, s-a petrecut una mai gravă. Un malac din clasa bombardier-recuperator a pocnit un polițist în uniformă, într-o parcare. De față mai erau PATRU POLIȚIȘTI, toți în uniformă – niciunul n-a avut curajul să scoată pistolul și să-i pună cătușele huliganului, care a fost abia ulterior reținut și arestat pentru 30 de zile (mă mir că nu i-au dat control judiciar, ca celor mai mulți…)

Cam asta-i țara în care Simion doar s-a hârjonit (deocamdată) cu dușmanul poporului. Pentru că n-ați mai văzut patrule de poliție sau jandarmi pe străzi, de multă vreme (de pe vremea când supravegheau DOAR purtarea măștii și orele de carantină…). Și-atunci, ce să facă niște chestori, în plenul reunit al parlamentului?!

Să se scobească în nas, zic. Ar fi o idee.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri