14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Petiție împotriva MIZERIEI care se întâmplă și se va mai întâmpla pe marile bulevarde ale Constanței

spot_img

Trebuie citit

O scrisoare adresată Primăriei Constanța, la pachet cu o petiție, arată faptul că se solicită modificarea proiectului de modernizare a bulevardelor 1 Decembrie – Alexandru Lăpuşneanu – 1 Mai.

Este greu de crezut că proiectul va putea fi modificat, întrucât vorbim de unul bătut în cuie pe fonduri europene, problema o reprezintă faptul că primarul Chițac nu dă doi bani pe faptul că vor fi rase 1.200 de locuri de parcare și nu propune, nu are și nu intenționează să găsească o alternativă în acest sens.

Petiția inițiatorilor:

„Având în vedere intenţia clară a Primărei Constanţa de a continua proiectul pe fonduri europene, facem următoarele precizări:

1. Ideea de a moderniza marile artere de circulaţie din Constanţa este salutară, cu condiţia să fie făcută cu logică.

A desfiinţa peste 1200 de locuri de parcare, FĂRĂ A CREA nicio soluţie alternativă pentru aceste maşini (cum este cazul pe Bd. Lăpuşneanu) nu înseamnă altceva decât a provoca noi probleme de trafic. Cei peste 1200 de posesori de autoturisme vor fi nevoiţi să parcheze….unde??? În spatele liniei de blocuri…sunt parcate alte maşini!

2. Spațiile comerciale de la parterul blocurilor nu vor mai putea genera venituri și, implicit, impozite și taxe la buget, salarii, etc. Toate aceste mici afaceri vor da faliment fiindcă vor deveni foarte greu accesibile pentru clienții care nu vor mai avea unde parca. Vorbim despre comercianți buni platnici și bine intenționați care aduc plus valoare către bugetul local. Mașinile de aprovizionare, în mod cert, vor bloca traficul și îl vor îngreuna.

3. Situaţia din zona şcolilor (24 – Ion Jalea şi Spectrum). Trebuie să ţineţi cont că vor exista în contiuare numeroşi părinţi care vor dori să-şi aducă copiii la aceste şcoli şi se vor crea ambuteiaje, chiar mai mari ca până acum. Vorbim despre sute de oameni care vin, în acelaşi timp şi în acelaşi loc.

4. Faptul că este un proiect pe fonduri europene nu garantează că este unul benefic sau inteligent gândit. Ţineţi, vă rugăm cont, de alt proiect similar – iluminatul pe bulevardele Ferdinand și Tomis – unde fondurile europene AU GENERAT UN EŞEC IMENS: oraşul Constanţa s-a făcut de râs cu un sistem de iluminat care produce “beznă”!!! Prin urmare, chiar dacă pe hârtie proiectul poate să arate bine, aplicarea lui în practică îi arată adevărata utilitate.

Ca urmare a acestei stări de fapt, vă rugăm să reanalizaţi oportunitatea executării acestui proiect, aşa cum a fost el gândit iniţial. De ce este important? Cel puțin 10.000 de familii sunt afectate de acest proiect, direct sau indirect.”

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri