0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Bătaia de joc a Codului penal românesc: uite minora, nu e minora!

spot_img

Trebuie citit

Simona Ionescu, redactorul șef adjunct al Evenimentului Zilei are o postare revelatoare despre halul (praf!) în care e conceput Codul Penal, după chipul și asemănarea modelului nostru în viață, Uniunea Europeană:

Fapta de care se spune că e acuzat nu e pedepsită de codul penal!

Dan Diaconescu, ridicat de mascați. Fapta de care se spune că e acuzat este de întreținere de relații sexuale cu minore. Dosarul penal se află la Constanța, faptele sunt din 2020 și 2021, iar informațiile spun că gemenele cu care ar fi avut aventura „nu împliniseră 18 ani”. Dacă nu au sub 15 ani, așa cum se lasă să se înțeleagă din sursele jurnaliștilor, fapta presupus a fi comisă de Dan Diaconescu nu e pedepsită în codul penal.

Articolul 220, aliniat 3 consemnează:

3) Fapta prevăzută în alin. (1), comisă de un major cu un minor cu vârsta între 15 și 18 ani, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării unor drepturi dacă:

a) minorul este membru de familie al majorului;

b) minorul se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului sau acesta a abuzat de poziția sa recunoscută de încredere sau de autoritate asupra minorului ori de situația deosebit de vulnerabilă a acestuia, ca urmare a unui handicap psihic sau fizic ori ca urmare a unei situații de dependență;

c) fapta a pus în pericol viața minorului;

d) a fost comisă în scopul producerii de materiale pornografice.

Relația lui Dan Diaconescu cu minorele nu se regăsește în nicio literă a articolului din Codul Penal.”

Ce ziceați?! Credeați că „minor” înseamnă, simplu, sub 18 ani?! Nu tată. Codul Penal a reușit să îmbârlige în așa hal lucrurile, încât negrul să fie gri și albul – căcăniu. Nimic nu e ceea ce pare. Mai puțin Codul Penal românesc: O MIZERIE.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri