8.4 C
Constanța
miercuri, 28 februarie 2024

Pentru un oraș curat! Acțiune voluntară de ecologizare la Universitatea Maritimă Constanța

spot_img

Trebuie citit

Marți 8 iunie a.c., studenți și cadre didactice din Universitatea Maritimă Constanța au organizat în mod voluntar o acțiune de ecologizare a spațiului verde din proximitatea sediului prestigioasei instituții de învățământ, situat pe strada Mircea din Constanța.

A fost astfel igienizată o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați. Au fost colectate pet-uri, hârtii și alte resturi, s-a tuns iarba (care a fost colectată în saci), a fost toaletat gardul viu și, mai mult decât atât, au fost plantate flori și mici arbuști.

Prezent la acțiune, Prof. Univ. Dr. Cornel Panait, Președintele Senatului Universității, a declarat: „Este normal ca, la început de vară și în preajma sesiunii de admitere – la care invităm cât mai mulți doritori! – să ne îngrijim de aspectul estetic și igienic din jurul Universității Maritime Constanța. Un sediu modern, pe care îl dorim să arate bine, atât în interior, cât și afară, la intrare. Deși studenții sunt în sesiune de examene, s-au oferit voluntar să participe la acțiune și asta îi onorează. Vom continua, dacă va fi nevoie, pe toată durata verii, cu acțiuni de toaletare și îngrijire a spațiilor verzi, aici cât și la baza nautică a Universității Maritime. Va urma și o acțiune culturală, oferită studenților noștri dar mai ales  viitorilor noștri candidați – dar vrem să păstrăm suspansul, deocamdată! Și să ne vedem cu bine la admitere.”

***

          Universitatea Maritimă din Constanța oferă pregătire în domeniul transportului maritim și în domenii conexe – inginerie economică, tehnologii și sisteme de telecomunicații, ingineria și protecția mediului în industrie, energetică.

          Pe plan internațional, UMC a asumat un rol activ în asociațiile de profil, dezvoltând relații de cooperare și consultanță cu entitățile relevante din domeniul maritim.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri