0.4 C
Constanța
vineri, 8 decembrie 2023

Aelenei: Executivul îngroapă micile afaceri

spot_img

Trebuie citit

Executivul îngroapă micile afaceri. Guvernul crește masiv povara fiscală pentru un milion de contribuabili (microîntreprinderi, PFA, profesii liberale și angajați). Asta înseamnă distrugerea adevăratului motor ale economiei românești!

Măsurile cuprinse în proiectul de OUG cu măsurile fiscale pentru echilibrarea bugetului „îngroapă” 200 de mii de microintreprinderi (care au circa 700 de mii de angajați), 300 de mii de PFA-uri și angajații acestora sau familiile acestora – în total aproximativ un milion de persoane.

Lor li se adaugă măsuri aberante de impozitare a proprietăților – de parcă ar fi o culpă să deții ceva cinstit în România (de ce nu verifică averile ilicite?!) – impozitarea dividendelor și eliminarea reducerilor fiscale justificate.

Potrivit calculelor specialiștilor în economie, Guvernul va obține numai 5 miliarde lei, dar va pierde cel puțin 3 miliarde – fără a lua în calcul creșterea economiei subterane (10% din PIB!) – rezultând un efect net de maximum 2 miliarde lei. Deci unde sunt cele 12 miliarde de lei căutate?!

În plus, se propune reducerea unor posturi din administrația publică, dar care nu sunt ocupate, deci… unde este economia reală?!

În schimb, se demotivează angajarea în IMM-uri, care plăteau un impozit de 1% pe venit, dacă aveau minim un angajat.

Acum, e totuna, vor plăti chiar și 16%, indiferent dacă vor crea locuri de muncă sau nu!

Aceste masuri sunt singurele știute de guvernul Ciolacu, pentru reducerea deficitului bugetar și cred ca ar fi mai bine să plece acasă și să lase pe alții, care se pricep mai bine. Iar ideea alegerilor anticipate e o soluție!

Deputat Dănuț AELENEI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri