14.4 C
Constanța
duminică, 14 aprilie 2024

Să se demoleze – primesc! Dar nu numai pe ici, pe colo

spot_img

Trebuie citit

Cu ochii la deciziile sale cvasi-politice, lumea pierde din vedere că unele hotărâri ale Curții Constituționale lovesc în afacerile și investițiile consistente ale unor întreprinzători particulari.

„În urmă cu patru, cinci ani, afaceristul din Năvodari Jean Paul Tucan a decis să investească bani grei și în agrement. A pus bazele unui nou proiect și a deschis, pe malul lacului Siutghiol, un centru de agrement nautic. Asta, după ce a închiriat, de la Primăria Constanța, cu sprijinul aleșilor locali, luciul de apă Siutghiol, aflată în administrarea Consiliului Local Constanța.” scrie REPLICA de Constanța. Omul de afaceri închiriase prin licitație publică, în 2019, pentru desfășurarea de activități de agrement. Atribuirea s-a făcut în baza Legii din 2010 care prevede, printre altele, darea în administrarea Consiliului Local al Municipiului Constanța și a consiliilor locale din Năvodari şi Ovidiu a unei suprafețe de 1.077,22 ha din cuveta lacului Siutghiol, inclusiv luciul de apă aferent, aflate în domeniul public al statului și în administrarea Administrației Naționale „Apele Române”.

Uite lacu’, nu e lacu’

Doar că, în octombrie 2020, Curtea Constituțională a dat la temelie afacerii, în care se investise deja enorm. Curtea, în cadrul controlului posterior promulgării, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Legea nr.42/2010 privind darea în administrarea autorităților administrației publice locale a unor bunuri aflate în domeniul public al statului este neconstituțională, în ansamblul său. Adică lacul Siutghiol a revenit în administrarea ABADL.

Prin urmare, în afară de atacarea în instanță a deciziei (sortită eșecului, conform specialiștilor în drept), investitorului nu îi rămâne decât să spere că va putea închiria luciul de apă, de preferință până la deschiderea sezonului estival, direct de la Administrația Apelor Dobrogea-Litoral. Și va depinde mult cum își va juca culoarea, ca la poker. Culoare politică, desigur.

Ar fi păcat să nu reușească, pentru că aqua parkul era chiar ceva deosebit. Dar, de ce să meargă ceva în țara/orașul ăsta, dacă poate să se demoleze?!

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri