25.4 C
Constanța
luni, 17 iunie 2024

Un rus apropiat al lui Putin va moderniza baza militară americană de la Kogălniceanu

spot_img

Trebuie citit

Prima etapă a licitației pentru proiectarea bazei militare de la Mihail Kogălniceanu a fost câștigată de un consorțiu în care este implicat Oleg Deripaska, sancționat de Statele Unite ale Americii pentru relațiile pe care le are cu Vladimir Putin, președintele Rusiei, scrie Evenimentul Zilei.

Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu va fi modernizată cu 12 miliarde de lei

Baza aeriană 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu va fi modernizată cu 12 miliarde de lei de la bugetul de stat al României și ar trebui să fie un loc destinat în mare parte pentru soldații americani din România și din zona Mării Negre. Parteneriatul Strategic cu SUA reprezintă un reper esențial pentru România, alături de apartenența la Alianța Nord-Atlantică și la Uniunea Europeană.

În plin scandal Occident/NATO cu Rusia, cu amenințări de ambele părți privind iminența unui război la granițele României, autoritățile române par să acționeze ciudat, lăsând loc unor interpretări și alimentând suspiciuni.

Presa a legat imediat compania Strabag de posibile influențe rusești, în condițiile în care un sfert din acțiunile companiei austriece este deținut de un oligarhul rus Oleg Deripaska. Austria nu este în NATO și este considerată o țară apropiată administrației de la Kremlin.

Potrivit surselor, Ambasada SUA a transmis deja autorităților un mesaj de îngrijorare cu privire la posibila scurgere de informații către Kremlin cu privire la modernizarea bazei de la Kogalniceanu. :-)))

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri