16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Sunt mari impozitele pe locuințe?!

spot_img

Trebuie citit

De câteva zile se vorbește despre majorarea impozitelor pe locuințe. În România. Cu 50%. Gazele s-au scumpit între timp cu 70%, iar curentul cu 25. Care se plătesc lunar.

Impozitele se plătesc o dată pe an. Dar hai să vedem CÂT sunt. Pentru un apartament cu trei camere (nu mai contează zona, mai nou), în prezent se plătesc cam 70 de euro pe an. Se vor plăti 110. Sau chiar dacă va fi mai mult, dar să vedem cum stau lucrurile pe la alții.

Sigur, veți obiecta că altele sunt veniturile în țările civilizate (îmi place termenul, prin antiteză). Până una-alta, România e țara, procentual, cu cei mai mulți proprietari de locuințe. Nicăieri în lume proprietarii nu-s mai mulți de 30-40%. Cunosc cupluri de pensionari (sau chiar singuri) care stau, în Constanța, în apartamente de 3-4 camere, proprietate personală. Și zic că nu-și permit impozite mărite. Atunci, vinde-l, tată!?

Alt exemplu concret: impozitul pentru un spațiu comercial pe Calea Victoriei, în „țâța” Bucureștiului, și care se închiriază cu 2000 de euro pe lună, este de… 900. De lei. Pe an! Mult, nu-i așa?!

Altul: în Elveția, un studio (apartament cu două camere) se poate cumpăra, chiar și de către un român, cu un preț rezonabil, comparabil cu unul în Cotroceni sau Drumul Taberei. Impozitul pentru nerezidenți se raportează însă la prețul de închiriere CU ZIUA, al respectivului apartament, în acea zonă!

Așadar, cât ar trebui să fie impozitul anual pentru un apartament în România? 70 sau 700 de euro? Înclin să cred că cinstit ar fi numărul mai mare…

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri