13.4 C
Constanța
luni, 27 mai 2024

Aelenei: Ce face Ministerul Educație pentru cei 40% dintre elevii care nu au trecut simularea la bacalaureat?

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Dănuț Aelenei, deputat AUR Constanța, a adresat o întrebare Ligiei Deca, Ministrul  Educației. Subiectul întrebării face referire la maniera în care  se poate îmbunătăți rata de promovabilitate a  bacalaureatului.      

“Ați raportat recent că 60% dintre elevii care au participat la probele de simulare a examenului de bacalaureat au luat note de trecere. Consider acest procent ca nesatisfăcător, mai ales, în contextul în care numărul de elevi de liceu este relativ mic. 

Dar, problema pe care o ridic nu se referă la cei care au luat note de trecere, ci, la ce facem cu ceilalți 40%? Mai sunt câteva luni de zile până la data examenului de bacalaureat și, în această perioadă, se mai poate face câte ceva cu pregătirea elevilor care vor să se prezinte și să absolve bacalaureatul. Din experiența anilor trecuți știm că sunt licee foarte slabe, cu rată de promovabilitate redusă.  Cu deosebire, în aceste școli, se pot organiza programe de pregătire a elevilor din clasa a XII –a. 

Eu fac acestă sugestie, însă, cred că Ministerul Educației are în vedere și alte forme mai potrivite de recuperare a materiilor prevăzute la bacalaureat.  În acest sens doresc să știu dacă ministerul pe care îl conduceți are un astfel de program de pregătire suplimentară, cu profesori care stăpânesc materia și metodica învățării, pentru a îmbunătăți rata de promovabilitate a bacalaureatului. Dacă da, în ce constă?”, a  transmis  Dănuț Aelenei, deputat AUR Constanța.

spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri