14.4 C
Constanța
luni, 29 aprilie 2024
spot_img

Încă o dată, administrația condusă de Vergil Chițac s-a făcut de râs în lupta sa anti-creștină cu Biserica

spot_img

Trebuie citit

Arhiepiscopia Tomisului a câștigat DEFINITIV procesul cu Municipalitatea privind dreptul de administrare a terenului din vecinătatea Catedralei Eroilor din zona Casei de Cultură. Curtea de Apel s-a pronunțat în acest dosar joi, acesta fiind verdictul final.

După doi ani de proces pe contencios-administrativ, Arhiepiscopia Tomisului a recâștigat dreptul de a administra terenul de 1.734 de metri pătrați din parcul Casei de Cultură, după ce Consiliul Local îi revocase acest drept, printr-o hotărâre.

În 1990 – deci nu pe vremea lui Mazăre sau Făgădău! – Primăria Constanța a transmis în administrarea Arhiepiscopiei 6.000 mp din parc. Iar în 2000 a fost aprobat Planul Urbanistic de Detaliu pentru construirea Bisericii „Sfânta Treime“, pe acest teren.

Însă, în noiembrie 2021, primarul Vergil Chițac a inițiat un proiect de hotărâre pentru revocarea dreptului de administrare a 1.734mp din acest teren. Iar consilierii locali au adoptat proiectul!?

Reprezentanții Arhiepiscopiei Tomisului au solicitat, la finele lunii ianuarie 2022, suspendarea executării Hotărârii Consiliului Local nr. 450/26.11.2021, prin care Municipalitatea a revocat dreptul de administrare a terenului menționat.

În decembrie 2022, instanța de fond – Tribunalul Constanța – a dispus „anularea Hotărârii Consiliului Local al Municipiului Constanţa nr. 450/26.11.2021, privind revocarea dreptului de administrare al Arhiepiscopiei Tomisului asupra imobilului în suprafaţă de 1734 mp, situat în municipiul Constanţa, zona Casa de Cultură“.

Consiliul Local, în calitate de parte pârâtă, nu s-a potolit și a atacat sentința de pe fond, la Curtea de Apel. După circa un an și jumătate, a venit și verdictul final al judecătorilor. Aceștia au respins recursul Consiliului Local, iar hotărârea Tribunalului a rămas definitivă.

Deci, hotărârea aleșilor locali prin care a fost revocat dreptul de administrare a terenului, de către Arhiepiscopie, a fost anulată definitiv! Încă o dată, administrația condusă de Vergil Chițac s-a făcut de râs, în demersurile sale anti-creștine și antibisericești.

Întregul articol, AICI.

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri