21.4 C
Constanța
vineri, 29 martie 2024

American Health: Nu este nevoie de a treia doză de vaccin Corona

spot_img

Trebuie citit

Autoritățile sanitare din SUA au anunțat că nu este nevoie în această etapă să se administreze o a treia doză de vaccin „Pfizer” împotriva virusului Corona și aceasta a venit, la câteva ore după ce alianța „Pfizer / Biontech” și-a anunțat intenția de a solicite o licență pentru a da o a treia doză de vaccin. Anti-Covid-19.

Tendința de a da a treia doză vine după izbucnirea mutantului delta cunoscut sub numele de mutație indiană, care a apărut mai întâi în India și este cea mai contagioasă de la apariția epidemiei la începutul anului 2020.
Răspândirea acesteia și ridicarea restricțiilor privind sănătatea în mai multe țări din lume, a determinat Organizația Mondială a Sănătății să avertizeze că „lumea este la un punct periculos“ cu această epidemie, care a ucis mai mult de patru milioane de oameni din întreaga lume până în prezent.
Un purtător de cuvânt al Departamentului de sănătate al SUA a confirmat agenției Reuters că americanii care au fost complet vaccinați nu au nevoie de o a treia doză suplimentară, în urma unei întâlniri a oficialilor din domeniul sănătății cu Pfizer.
Oficialii din domeniul sănătății au fost informați de Pfizer cu privire la ultimele date preliminare privind vaccinurile și vor continua să discute când și dacă sunt necesare doze sporite în viitor, a spus purtătorul de cuvânt.
US Food and Drug Administration (FDA) și Centrele pentru prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) au declarat într-un comunicat comun că studiază dacă o a treia doză de vaccin este „necesară sau nu”, relatează AFP.
În comunicat se mai menționează: „Americanii complet vaccinați nu au nevoie de o doză de rapel în acest moment. Suntem gata să oferim o doză de rapel, dacă și când știința arată că este nevoie”.
Anunțul alianței „Pfizer / Biontech” vine în timp ce mutanta Delta agravează epidemia din Asia și Africa și determină o creștere a numărului de infecții în Europa și Statele Unite.
„Datele studiului preliminar indică faptul că o doză de rapel la șase luni după a doua doză asigură siguranță constantă prin activarea nivelurilor ridicate de anticorpi”, inclusiv împotriva mutantului beta care a apărut în Africa de Sud, au declarat companiile într-un comunicat.
Ei au adăugat că aceste niveluri sunt „între cinci și zece ori mai mari decât cele observate după prima și a doua doză”.
În plus, au indicat că vaccinul lor a arătat rezultate bune în laborator împotriva mutației Delta, astfel încât o a treia doză ar putea stimula imunitatea împotriva acesteia, explicând că testele sunt în curs de desfășurare „pentru a confirma această ipoteză”.
În plus, aceștia au indicat faptul că vaccinul lor a prezentat rezultate bune în laborator împotriva mutantului delta, astfel încât o a treia doză va putea crește imunitatea și împotriva acestuia, explicând că sunt în curs teste pentru a „confirma această ipoteză”.
„Pfizer și guvernul SUA împărtășesc sentimentul urgenței de a rămâne atenți la virus și, de asemenea, suntem de acord că datele științifice vor determina următorii pași în procesul de reglementare strict pe care îl urmăm întotdeauna”, a spus purtătoarea de cuvânt a Pfizer, Sharon Castillo.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri