16.4 C
Constanța
sâmbătă, 13 aprilie 2024

Iranul este foarte aproape de a obține o bombă nucleară

spot_img

Trebuie citit

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a susținut la Washington, o conferință de presă comună cu omologul său emiratez, șeicul Abdullah Ben Zayed, în cadrul căreia au discutat despre progresele înregistrate de țările lor în urma Acordurilor Abraham.

“Lucrurile care se întâmplă astăzi se întâmplă pentru că liderii din Orientul Mijlociu și-au dat seama că pot schimba realitatea împreună. În ultimele 4 luni, Israelul a deschis ambasade și birouri în Emiratele Arabe Unite, Maroc și Bahrain. Am transformat pacea rece cu Egiptul și Iordania într-o pace caldă și ne-am consolidat relațiile cu Europa”, a declarat Yair Lapid.
“Parteneriatul cu Emiratele se bazează pe valorile pe care le împărtășim, pe toleranța religioasă, pe lupta împotriva terorismului și a radicalizării, este un parteneriat bazat pe progres economic și excelență tehnologică. Aceasta reunește cetățeni care doresc să participe la lupta împotriva schimbărilor climatice, a sărăciei și a pandemiei care a costat viața a milioane de oameni”, a continuat el.
El a mai spus că Israelul dorește “să lucreze cu Autoritatea Palestiniană pentru a se asigura că fiecare copil are șansa de a trăi o viață decentă”.
În cele din urmă, Yair Lapid a avertizat în legătură cu amenințarea iraniană, afirmând că “Iranul este foarte aproape de a obține o bombă nucleară”.
“Ei continuă să își dezvolte programul balistic și trebuie să ne folosim forțele pentru a ne asigura securitatea. Israelul va opri acest program prin toate mijloacele, pentru că Iranul a spus clar că vrea să ne anihileze și nu vom lăsa să se întâmple acest lucru”, a conchis el.
Omologul său din Emiratele Arabe Unite, șeicul Abdullah Ben Zayed, a declarat că „cele două națiuni ale noastre sunt angajate în mari dezvoltări și urmăresc să schimbe istoria regiunii, astfel încât popoarele noastre să admire și să respecte progresele înregistrate”.
“În Emiratele Arabe Unite, suntem foarte mândri de națiunea pe care am creat-o, care ne respectă valorile și celebrează toleranța. Sunt convins că acest lucru va avea un impact asupra regiunii. Cu cât devine mai puternică relația dintre EAU și Israel, cu atât mai mult le va arăta israelienilor și palestinienilor că pacea este posibilă și că această cale funcționează”, a spus el.

Anima News

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri