18.4 C
Constanța
duminică, 19 mai 2024

Lungoci: Chițac, de ce cerșiți bani de la constănțeni?!

spot_img

Trebuie citit

spot_img

Aflu că, stând strâmb și judecând așijderea, așa cum face încă de la preluarea mandatului, primarul municipiului reședință de județ a mai venit cu o “mirobolantă” idee: taxă de 50 de lei pe cap de constănțean pentru întreținerea spațiilor verzi!

Mai aflu că Vergil Chițac, contraamiralul hrănit la popotă, îmbrăcat de statul român (de la șoșete până la chipiu) și cu o pensie specială din aceeași sursă, și-a permis să-i întrebe pe constănțeni dacă li se pare că o contribuție de câte 50 lei este prea mult pentru a însănătoși orașul. Este mult, domn’ primar! Este prea mult pentru niște cetățeni aduși în pragul sărăciei de o guvernare care le-a majorat facturile, le-a scumpit alimentele și a făcut să explodeze euroiul, bașca inflația! Guvernare pe care ați susținut-o! Ca să nu vă mai aduc aminte de momentul în care declarați cu emfază că îl votați pe Florin Cîțu la președinția PNL pentru că va aloca bani pentru Constanța! Poate că veți anunța și ce sume a binevoit să trimită președintele partidului dumneavoastră municipiului nostru…Să nu pomeniți de suma pentru subvenție! Ea a fost acordată unui număr de 25 de municipii, nu Constanței în mod special! Până atunci, permiteți-mi să vă aduc aminte, dacă ați uitat – ocupat fiind cu urecheatul constănțenilor care vor parcări, acces în peninsulă, taximetre, atragere de investitori, parcuri industriale, locuri de joacă, dispariția maidanezilor de pe străzi, străzi fără sensuri unice delirante și bulevarde fără sensuri giratorii iritante – că întreținerea spațiilor verzi ține de primăria pe care cu “onor” o conduceți, iar înființarea de parcuri este în fișa postului dumneavostră. Mai pe românește, nu este treaba cetățeanului! Mai ales din punct de vedere financiar!

Și până una alta, de ce cerșiți bani de la constănțeni dacă aveți excedent bugetar, așa după cum vă lăudați, iar pentru beteala de sărbători veți cheltui 1 milion de euro?Ca să nu mai întrebăm ce s-a făcut cu banii din taxele și impozitele constănțenilor? Doar nu i-ați cheltuit pe toți pentru liniile de pe asfalt și plăcuțele cu taxele din parcări? Nu de altceva, dar asta este tot ce se vede, după un an de mandat. Și să nu le spuneți constănțenilor despre săpăturile pe bulevarde, pentru că toți știu că aici sunt bani europeni, atrași de administrația precedentă, de altfel… Este mult, domn’ primar! Este mult și imoral să cereți banii unor cetățenii cărora în campania electorală le-ați promis câte în lună și-n stele, iar acum, pe pământ constănțean, îi jecmăniți și de ultimul leuț!!! Fără să faceți ceva substanțial pentru ei…Dacă vreți, totuși, să demonstrați că nu este așa, vă sugerez să acordați câte un discount de 50 lei la impozitele pe care le plătesc constănțenii! Este mult, domn’ primar?!

Deputat Lucian LUNGOCI

Articole similare

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ultimele stiri